Als het aankomt op steengoede films doet niemand het zo goed als Robert De Niro. De acteur heeft in talloze films gespeeld, maar een paar springen er boven uit. Dit zijn de 5 beste Robert De Niro films volgens IMDb.

Volgens IMDb zijn dit de 5 absoluut beste Robert De Niro films

Recentelijk zien we Robert De Niro vooral in grappige en rustige films. Niet zo verwonderlijk als je je beseft dat hij al 77 jaar oud is. In de afgelopen tientallen jaren heeft de acteur een indrukwekkend CV opgebouwd.

5. Taxi Driver

Robert De Niro en Jodie Foster spelen de hoofdrol in deze film. De Niro speelt de rol van Travis, die na een carrière bij de mariniers nu een taxi chauffeur is geworden die vooral ’s nachts werkt. Tijdens zijn nachtelijke ritten komt hij in aanraking met de duistere kant van de mens. Eén van zijn passagiers is een jonge prostituee, die zijn leven totaal overhoop brengt. Langzamerhand glijdt Travis steeds meer af in de wereld van geweld, wraak en moord.

IMDb-score: 8.3

4. Once Upon a Time In America

De aanpak van Once Upon a Time in America is erg indrukwekkend. Een groep vrienden wordt namelijk niet alleen gevolgd wanneer zij kind zijn, maar ook als ze jongvolwassenen en later volwassen zijn. De setting van de film is het New York van de jaren ’20, ’30 en ’60. De film toont hoe beslissingen uit het verleden grote gevolgen kunnen hebben in de toekomst en hoe een groep gangsters moet dealen met hun gemaakte keuzes. Het is één van de Robert De Niro films waarin hij samenspeelde met Joe Pesci. Oorspronkelijk duurde de film zo’n 6 uur, waar 10 jaar lang aan was gewerkt.

IMDb-score: 8.4

3. Joker

De Joker kennen we allemaal als de grote vijand van Batman in The Dark Knight. De film Joker geeft echter een andere invulling aan deze schurk. We zien hoe Arthur Fleck langzamerhand uitgroeit tot de Joker. Hij is een worstelende stand-up comedian die steeds meer ontspoort. Dit komt onder andere afwijzingen en een slechte jeugd. Robert De Niro speelt de rol van een populaire talkshowpresentator.

IMDb-score: 8.5

2. Goodfellas

Deze film komt uit 1990 en werd geregisseerd door Michael Scorsese. Net als in veel andere Robert De Niro films staat de maffia centraal in de film. De film is zonder twijfel één van de beste gangsterfilms op Netflix. Centraal staat Henry Hill, die terugkijkt op zijn veelbewogen leven in de New Yorkse maffia. Ook in Goodfellas zijn Robert De Niro en Joe Pesci samen te zien.

IMDb-score: 8.7

1. The Godfather: Part II

Het is de absolute nummer één van deze lijst (en van vele andere lijsten): The Godfather: Part II. Deze legendarische maffiafilm is het vervolg op de originele film. In deel 2 volgen we twee verschillende verhaallijnen. Enerzijds zien we hoe het leven van Michael Corleone verder gaat na de eerste film en tegelijkertijd krijgen we de jeugd van zijn vader Vito Corleone te zien. Robert De Niro weet goed raad met films over gangsters en de maffia en speelt dan dus ook de rol van Vito.

IMDb-score: 9.0