Sports

De beste kickboksers die Nederland rijk is

10 beste kickboksers van nederland

Nederland is een klein landje, maar toch op het gebied van kickboksen stijgen we hoog in de rankings op elke gewichtsklassen. Om die reden zijn wij in de historie van het Nederlandse kickboksen gedoken en hebben we uitgezocht wie de grootste en beste Nederlandse kickboksers ooit zijn.

Top 10 beste Nederlandse kickboksers ooit

Als we eventjes duiken in de geschiedenis van de Nederlandse kickboksers, zijn er drie namen die er uitspringen: Cor Hemmers, Thom Harinck en Jan Plas. Alle drie waren ze uitstekende trainers en zij hebben er voor gezorgd dat Nederland een grote rol ging spelen in de kickboks scène. Jan plas trainde zelf in Japan met de nationale kampioenen en met die ervaringen kwam hij terug naar Nederland en richtte daar veel sportscholen op en de Nederlandse Kick-Boxing Bond.

Rob Kaman

Wellicht heb je de naam Rob Kaman nog nooit gehoord, maar ken je hem als Mr. Low Kick. Hij werd getraind door Jan Plas in de Mejiro Gym. Rob was 22 jaar toen hij zijn internationale doorbraak maakte en stond in het jaar 1983 tegenover John Moncayo voor de WKA wereldtitel. Hij versloeg hem in de 3e rond met natuurlijk een low kick en werd zo de eerste Europeaan die een WKA wereldtitel won.

Zijn verwoestende statistieken liegen niet, van de 112 wedstrijden heeft hij er 97 gewonnen, waarvan er 77 zijn gewonnen door knock-outs.

Check hieronder de highlights van zijn carrière:

Watch on YouTube

Ramon Dekkers

Ramon Dekkers, alias The Diamond, is toch wel echt een legende hij heeft 223 keer in de ring gestaan met 186 overwinningen, waarvan er 93 zijn gekomen door een knock-out. Naast keiharde gevecht statistieken is hij ook achtvoudig Muay Thai- en kickbokswereldkampioen. In de jaren 90 was hij de bekendste buitenlandse kickbokser in Thailand. Hij was ook nog eens de eerste buitenlander die de titel Thaibokser van het jaar kreeg. Hiervoor keeg hij een Thaise koninklijke onderscheiding, my man.

Hij is helaas op 43-jarige leeftijd overleden, maar geniet hier van zijn highlights:

Watch on YouTube

Ernesto Hoost

Ernesto Hoost – ook wel bekend als Mister Perfect – heeft het K-1 toernooi 4 keer gewonnen en deelt dit record met kickbokser Sem Schillt. Zijn naam Mister Perfect heeft hij gekregen, omdat specialisten zeggen dat hij de technieken van de sport K-1 perfect beheerst. Al hoewel hij hier in Nederland niet zo bekend is heeft hij in Japan een sterrenstatus. Hij begon vroeger als sportleraar voor jongeren met een alternatieve straf, maar blonk uit tijdens deze K-1 toernooien.

Hier zijn de hoogtepunten van Hoost:

Watch on YouTube

Peter Aerts

Peter Aerts – ook wel bekend als The Dutch Lumberjack of Mr. K-1 – won op zijn 19e jaar al zijn eerste wereldtitel kickboksen en in het jaar 1993 vocht hij zijn eerste K-1 gevecht. In de jaren daarna heeft hij bijna in elk eindtoernooi gespeeld. Hij heeft zijn tweede plek in dit klassement dan ook zeker verdiend.

Zijn statistieken: hij heeft maar liefst 144 keer zijn kickbokshandschoenen uit de kast gepakt, waarvan er 106 zijn gewonnen en 79 met een knock-out.

Check hier zijn beste knock-outs:

Watch on YouTube

Rico Verhoeven

Rico Verhoeven, ook bekend als The Prince of Kickboxing, is onze Nederlandse reus. Op zijn 7e jaar begon hij al met het beoefenen van kickboksen en moest op zijn 16e het opnemen tegen volwassenen, vanwege zijn lengte en gewicht. Op zijn 19e kon hij al direct meevechten in het K-1 toernooi op topniveau. Ondanks dat hij zich makkelijk plaatste voor alle wedstrijden, haalde zijn vader hem eruit, omdat hij hem nog te onervaren vond, maar op zijn 24e won hij de wereldtitel in het Glory wereldkampioenschap en na 5 titelgevechten is hij dat nog steeds.

Hij is jong, bedachtzaam en heeft een vriendelijk karakter, maar hij heeft wel al grote namen verslagen zoals: Peter Aerts, Eroll Zimmerman en Gökhan Saki. Zijn statistieken: hij heeft nu 64 keer in de ring gestaan en is daar 54 keer uitgekomen als winnaar, waarvan er 16 zijn gewonnen door knock-outs. HIj is dus absoluut één van de beste kickboksers van Nederland.

Check hieronder al zijn knock-outs:

Watch on YouTube

Semmy Schilt

Semmy Schilt is naast een voormalig 2,12 meter grootte kickbokser ook Ashihara-karateka en MMA-vechter. Hij werd in 1973 geboren in Rotterdam en behaalde maar liefst 4 K-1 wereldtitels (2005, 2006, 2007 en 2009) en won het Glory Heavy Weight Grand Slam in 2012, daarom mag hij benoemd worden tot de meest succesvolle zwaargewicht kickbokser aller tijden.

Zijn statistieken in kickboks scene: 50 gevechten met 43 overwinningen, waarvan 20 door knock-outs.

Check hier de knock-outs van Semmy:

Watch on YouTube

Remy Bonjasky

Remy Bonjasky, oftewel The Flying Gentleman, werd in 1976 geboren in Suriname en kwam op zijn 5e levensjaar naar Nederland. Op zijn 18e ging hij trainen in de Mejiro Gym. Zijn allereerste gevecht was tegen Overeem die hij tegen alle verwachting in won met een TKO. Tevens was zijn eerste K-1 gevecht tegen Ray Sefo ook gewonnen door een TKO.

2004 was het jaar dat hij wereldkampioen werd en verdedigde deze titel het daarop volgende jaar met succes. Hij verloor hem helaas in 2006. Het jaar daarop vocht hij tegen Badr Hari in de K1 World Grand Prix en won hij dankzij punten, maar verloor tegen Peter Aerts in de halve finale. In het jaar 2008 mocht hij weer een wereldtitel op zijn naam zetten.

Zijn statistieken: 97 keer in de ring gestaan met 78 overwinningen, waarvan er 40 zijn gewonnen door knock-outs.

Check hieronder Bonjasky zijn hoogtepunten:

Watch on YouTube

Andy Souwer

Andy Souwer is een kickbokser maar ook K-1 vechter. Hij heeft twee keer het K-1 World Max toernooi gewonnen en drie keer de Shooting Box World tournament. Hij begon met kickboksen toen hij 7 jaar oud was en werd getraind door trainer John de Ling. Eén jaar later won hij vrijwel elke wedstrijd waar hij aan mee deed. Op slechts de leeftijd van 18 jaar werd hij wereldkampioen in drie verschillende bonden.

Check hier zijn een gedeelte van z’n hoogtepunten:

Watch on YouTube

Badr Hari

Badr Hari, ook wel bekend als The Golden Boy, werd getraind door Thom Harink, Mike Passenier en Edwin van Os. Hij werd toen gezien als een groot kickboks talent, aangezien hij slechts één partij verloor op jonge leeftijd. Hij versloeg grote namen zoals Aerts, Sefo, Zimmerman en Bonjasky, maar toont vaak onsportief gedrag wat hem al eens een wereldtitel heeft gekost in 2008 toen hij tegenover Bonjasky stond.

Zijn statistieken: hij heeft 120 keer in de ring gestaan, met 107 overwinningen waarvan met 92 knock-outs.

Check hier de highlights van Badr Hari:

Watch on YouTube

Alistair Overeem

Alistair Cees Overeem ook bekend als The Demolition Man is de enige wereldkampioen in K-1 en in MMA. In deze periode werd hij vervolgens ook nog eens de eerste zwaargewicht kampioen bij de MMA-organisatie Dream.

Zijn MMA statistieken zijn een stuk groter en beter, maar dit zijn de kickboks statistieken: 14 gevechten met 10 overwinningen, waarvan er 7 door knockouts.

Watch on YouTube

Gewoonvoorhem Boxing Essentials

Tien geweldige kickboksers waar we heel trots op mogen zijn. Binnenkort staan er twee andere grootheden tegenover elkaar. Het is namelijk de beurt aan Conor McGregor vs Khabib Nurmagomedov, weliswaar geen kickboksers, maar wel echte vechters.