Gear

Dit zijn de 5 beste hacks voor het klussen in huis

hacks klussen huis

Klussen in huis kan soms een uitdaging zijn, vooral als je geen ervaring hebt. Gelukkig zijn er enkele handige hacks die je kunt toepassen om het klusproces soepeler te laten verlopen. Wij hebben de 5 beste hacks voor het klussen in je huis!

5 handige hacks voor klussen in huis

Klussen in huis kunnen soms een uitdaging zijn, maar met de juiste tips en trucs wordt het een stuk gemakkelijker. Wij delen de 5 beste hacks om je te helpen bij het klussen in huis. Of je nu een ervaren doe-het-zelver bent of net begint, deze hacks zullen je zeker van pas komen.

Hack 1: Gebruik een elastiekje om schroeven vast te houden

Hoe vaak heb je geprobeerd om een schroef vast te draaien op moeilijk bereikbare plekken? Met deze hack wordt dat een stuk eenvoudiger. Plaats gewoon een elastiekje over het uiteinde van de schroevendraaier voordat je de schroef vastdraait. Het elastiekje zorgt ervoor dat de schroef stevig op zijn plaats blijft en voorkomt dat hij eraf valt.

Hack 2: Tandpasta als muurvuller?

Nummer #2 in het rijtje van hacks voor het klussen in huis. Heb je kleine gaatjes of scheurtjes in de muur die je wilt opvullen? Tandpasta kan een verrassend handige oplossing zijn. Breng gewoon wat tandpasta aan op de beschadigde plekken en strijk het glad met een plamuurmes. Laat het drogen en schuur het daarna lichtjes op voor een glad resultaat. Het is wel dat deze hack het beste werkt voor kleine reparaties en is niet geschikt voor grotere gaten of scheuren.

Hack 3: Zo valt een spijkertje nooit meer om

Het kan erg frustrerend zijn wanneer een spijker de hele tijd omvalt, terwijl je hem probeert vast te slaan. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing voor dit probleem. Plaats de spijker gewoon tussen de tanden van een kam voordat je hem vastslaat. De kam geeft steun, waardoor de spijker rechtop blijft staan en niet omvalt.

Hack 4: Een verfroller en kwast bewaren doe je zo

Als je tijdens het klussen even wilt pauzeren of als je meerdere dagen aan een project werkt, wil je natuurlijk voorkomen dat je verfrollers of kwasten uitdrogen. Een handige manier om ze vers te houden, is door ze in plasticfolie te wikkelen en in de koelkast te bewaren. Hierdoor blijven ze soepel en kun je ze gemakkelijk opnieuw gebruiken zonder dat de verf is uitgedroogd. Is dat nog eens even een handige in het rijtje van hacks voor het klussen in huis!

Hack 5: Verwijder verfresten met azijn

Nadat je klaar bent met schilderen, is het vaak lastig om verfresten van kwasten en rollers te verwijderen. Gelukkig is er een eenvoudige oplossing: azijn. Vul een bakje met warm water en voeg een scheut azijn toe. Laat je kwasten en rollers een paar uur weken in het mengsel en spoel ze daarna af met water. De azijn zal de verfresten losweken, waardoor je de kwasten en rollers gemakkelijk kunt schoonmaken

Met deze vijf handige hacks ben jij helemaal ready om aan de slag te gaan met al jouw klussen in huis. Of je nu een beginner bent of een ervaren klusser, deze tips zullen ongetwijfeld je ergens wel kunnen helpen en ontdek hoeveel gemakkelijker klussen kan zijn! Wie weet, kun jij binnenkort een huis net zo transformeren als deze handige harry’s.