Ein-de-lijk kon op de vlag uit; er mag weer gefeest worden. Goed nieuws voor ADE, dat van 13 oktober tot en met 17 oktober plaatsvindt. Maar wat zijn nou de feesten tijdens ADE die je niet mag missen? Wij zetten de 5 vetste feesten tijdens ADE op een rijtje.

5 beste feesten tijdens ADE

De feestneuzen mogen weer de deur uit en laat uitgerekend ADE nou hét event zijn om he-le-maal tot het gaatje te gaan. Het is een bijzondere dag, want vandaag is officieel de start van het Amsterdam Dance Event 2021. A’DAM staat bekend als de muziektoren van Amsterdam. Jaarlijks trekt ADE meer dan 400.000 bezoekers uit de hele wereld. En naast alle feesten op locaties wordt er vijf dagen lang, op verschillende etages binnen de A’DAM Toren feesten gehouden met grote internationale namen, evenals veel lokale dj’s en concepten in onder andere de Shelter en the Loft.

Om dit te eren brengen lichtkunstenaars Boris Acket en Chris van Meer in samenwerking met Lumus Instruments een ‘BAKEN’ van licht over Amsterdam. Het topje van de A’DAM Toren schijnt als een vuurtoren, als een sein van hoop voor de nacht- en festivalsector. ‘BAKEN’ is te bewonderen op het dak van de A’DAM Toren tegenover Centraal Station in Amsterdam-Noord. Deze bijzondere lichttoren wordt geopend met een speciale lichtceremonie op 13 oktober en is tot en met 17 oktober te zien bij zonsopgang en zonsondergang zichtbaar. Naast dit waanzinnige kunstwerk én haar feesten, hebben wij nog 6 andere toffe feesten tijdens ADE op een rijtje gezet.

 

 

1. Audio Obscura – 15, 16 en 17 oktober

Eén van de beste feesten tijdens ADE is Audio Obscura. Drie dagen lang feesten in de indrukwekkende RAW Factory, het hoofdkwartier van G-Star RAW. Het spijkerbroekenmerk is niet het enige wat RAW is op 15, 16 en 17 oktober. De rauwste beats van de beste artiesten zorgen gegarandeerd voor een adembenemende ervaring.

Vrijdag 15 oktober wordt de RAW Factory overgenomen door de legendarische Palms Trax, die maar liefst vier uur zal draaien. Ook publiekslieveling Job Jobse, Black Cadmium en vele anderen zijn onderdeel van de line-up. Zaterdag 16 oktober staat in het teken van het ruigere spectrum van techno, met kopstukken als Ostgut’s Planetary Assault Systems live, de Braziliaanse ANNA, de industriële sounds van legende Chris Liebing, en veel meer. Als kers op de taart wordt er op zondag 17 oktober afgesloten met een meer diepere kant van techno en elektronica. Denk aan een verbluffende liveset van Duitse legende Stephan Bodzin, een uitgebreide zes uur durende set van Adriatique, de Italiaanse broers Mind Against, die ook zes uur lang zullen draaien, en het opkomende Spaanse talent Marino Canal.

Kan jij de techno vlinder in jezelf niet langer onderdrukken? Koop dan vanaf 1 oktober 12:00 hier je tickets.

2. Awakening X Reinier Zonneveld – 15 oktober

Eén feest dat niet mag ontbreken in het rijtje van beste feesten tijdens ADE is Awakenings X Reinier Zonneveld. Awakenings en Reinier Zonneveld slaan de handen ineen en creëren het grootste indoor techno evenement tijdens ADE op vrijdag 15 oktober. In de legendarische Ziggo Dome geeft Zonneveld een hele nacht durende live show met een capaciteit van maar liefst 13.000 fans. Dat is in vele opzichten een unicum: het is het grootste indoor-evenement ooit van Awakenings en het is daarnaast het eerste techno-evenement ooit in de Ziggo Dome zijn. Het is daarbij ook het eerste techno evenement ter wereld van dit formaat met één artiest in één zaal.

3. Secret Project Festival – 16 oktober

Dit Amerikaanse feest is de new kid in town. Na het succes van de uitverkochte editie in Miami op 30 april en 1 mei, steekt Secret Project voor het eerst de Atlantische oceaan over. Op 16 oktober is de industriële omgeving van het Hembrugterrein in Amsterdam het decor voor het grootste underground evenement tijdens ADE. De samengestelde line-up bestaat uit niemand minder dan ARTBAT, Ben Böhmer LIVE, Ben Klock & Marcel Dettman, Camelphat, Damian Lazarus, Honey Dijon, Jeff Mills, Loco Dice, Sama Abdulhadi, Sita Abellán, en meer.

4. Solomun X Loveland – 14 en 16 oktober

Ja, ja de enige echte koning is terug. Na een onvergetelijke nacht op Loveland in 2018, keert Solomun terug naar Warehouse Houthavens voor wat échte ADE-magie. Een absolute aanrader. Heb jij 14 oktober nog niets te doen? Koop dan hier je tickets. Als dat geen beuken wordt!

5. Breakfast Club – 16 en 17 oktober

Last but not least in het rijtje van beste feesten tijdens ADE is Breakfast Club. En dan is het Breakfast Club in de meest letterlijke zin van het woord. Dit evenement begint namelijk al om 8:00 uur. Dat wordt niet de slaap uit je ogen wrijven, maar de dansvloer aanvegen met die moeheid. Breakfast Club heeft namelijk een stevig 24-uurs programma verdeeld over twee dagen voor jou in petto. Met namen als Eris Drew, Octa Octa, Evan Baggs, Marcel Dettmann, Paquita Gordon en Jaime Frias een feest tijdens ADE dat je zeker niet aan je voorbij mag laten gaan.

Zijn de tickets van het evenement waar jij naartoe wilt uitverkocht? Wees niet getreurd. Op TicketSwap kan jij altijd nog veilig een kaartje scoren.