De voetbalmachine draait op volle toeren. In ons eigen landje zitten we weer wekelijks aan de buis gekluisterd voor de Eredivisie. Op Europees niveau kijken we vol spanning naar de Champions League wedstrijden en we verheugen ons nu al op komende zomer: het EK 2020. Goed lijstje aan kijkvermaak. Ook FIFA houdt van lijstjes, hele prestigieuze lijstjes om precies te zijn. Ook dit jaar presenteerden zij het FIFPRO World 11, het elftal met de elf beste spelers, waar voor het eerst in de geschiedenis meer dan één Nederlander in staat.

FIFPRO World 11

Oranje wordt dit jaar met maar liefst drie namen vertegenwoordigd in dit wereldelftal. Virgil van Dijk, Frenkie de Jong én Matthijs de Ligt bemachtigden een plek in dit prestigieuze elftal. Van Dijk won met Liverpool de Champions League en pakte in de Premier League bijna de landstitel. De Jong en De Ligt gooiden hoge ogen als sterspelers bij Ajax, dat niet alleen de beker maar ook het kampioenschap binnensleepte. Alle drie speelden ze een grote rol voor Oranje in de Nations League. Kortom: voor alle drie de mannen een verdiende plek.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FIFA World Cup (@fifaworldcup) op

Ronaldo’s stem

Het is al de vijftiende keer dat het wereldelftal door de FIFA wordt samengesteld. De elf beste spelers worden geselecteerd aan de hand van de stemmen die de internationale spelersvakbond FIFPRO heeft verzameld bij alle voetbalspelers. In totaal zijn er meer dan 23 duizend stemmen uitgebracht. Dat de drie Hollandse jongens flink aanzien hebben in de voetbalwereld wordt extra benadrukt als je hoort dat Christiano Ronaldo De Ligt en De Jong op één en twee zette bij de stemming van het FIFA-gala. Messi ging er vandoor met de titel van beste speler van het jaar (niet geheel onverwacht), maar met drie Nederlanders in dit wereldelftal kunnen we niet anders dan zeer tevreden zijn. En trots.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FIFA World Cup (@fifaworldcup) op

Het complete elftal bestaat uit: Alisson Becker; Sergio Ramos, Virgil van Dijk, Matthijs de Ligt, Marcelo; Luka Modric, Frenkie de Jong, Eden Hazard; Kylian Mbappe, Lionel Messi, Cristiano Ronaldo.

Bron: VI