Entertainment

Verslaat Verstappen Hamilton in geldrace? Dit is de best betaalde F1-coureur van 2022

best betaalde F1-coureur

Waar Lewis Hamilton en Max Verstappen het regelmatig met elkaar uitvechten op het circuit, doen ze dat ook daarbuiten op financieel vlak. Want wie van de twee heren is de best betaalde F1-coureur van 2022? Om maar gelijk met de deur in huis te vallen:  dat is Max Verstappen. Ja, je leest het goed! De Nederlander Max Verstappen heeft Hamilton ingehaald als bestbetaalde coureur van de Formule 1. Het klopt dat Lewis Hamilton een hoger basissalaris heeft, maar Max Verstappen sleepte het meeste geld binnen. Dat doet hij toch wel lekker!

Geld verdienen

Natuurlijk is de intrinsieke motivatie van een topatleet het winnen van prijzen, niet het verdienen van het meeste geld. Toch is het voor Max Verstappen wel lekker dat hij de best betaalde F1-coureur in 2022 is. Natuurlijk hoeft geen een Formule 1 coureur te klagen over zijn salaris. Allemaal verdienen zij echt bakken met geld. Forbes zocht de salarissen van de coureurs uit.

Tijden veranderen

Vorig jaar verdiende Lewis Hamilton het allermeeste van de Formule 1 coureurs. Dit jaar is het veranderd. Hamilton krijgt nog steeds het meeste salaris, maar door de prestaties van de Nederlander verdient Max Verstappen toch nog meer geld. Dat heeft hij dus helemaal zelf verdiend.

View post on Instagram
 

Hoog salaris voor best betaalde F1-coureur van 2022

Forbes heeft alles haarfijn uitgepluisd. Max Verstappen, alias de best betaalde F1-coureur van 2022,  ontvangt een salaris van 40 miljoen Amerikaanse dollars per jaar en ontving daar bovenop nog een bedrag van 20 miljoen Amerikaanse dollars. Die bonussen heeft hij verdiend door goed te presteren op het circuit. Lewis Hamilton daarentegen krijgt een salaris van 55 miljoen Amerikaanse dollars. Al dat geld kan hij in de autocollectie van Lewis Hamilton pompen. Hij heeft alleen geen hoge bonussen ontvangen, waardoor hij minder dan Max Verstappen heeft verdiend dit jaar. Het is ook wel aan de prestaties terug te zien. Max Verstappen won dit jaar het klassement van de Formule 1. Terwijl Lewis Hamilton uiteindelijk op nummer 6 eindigde in het klassement voor het kampioenschap.

Andere grootverdieners in de Formule 1 zijn Fernando Alonso, Sergio Perez en Charles Leclerc. De basissalarissen van deze coureurs zijn aanzienlijk lager, maar door bonussen hebben ze toch nog een groot bedrag weten te verdienen. In totaal verdienen deze drie toch wel zo’n 30 miljoen Amerikaanse dollars per jaar. En dat voor een aantal rondjes rijden in een auto. Wie droomt daar nou niet van?

Header: Red Bull Contentpool.