Op YouTube worden bizar veel video’s geplaatst en die worden bij elkaar ook miljarden keren bekeken. Van het videoplatform is ondertussen een enorme handel gemaakt waarbij talloze YouTubers hier hun verdienmodel uit halen. Maar er zijn toch een paar filmpjes die er met kop en schouders bovenuit steken en wereldwijde bekendheid hebben. De best bekeken YouTube video’s verdienen toch wel extra credits.

De best bekeken YouTube video’s

Er is maar één video die bovenaan kan staan, en dat is de videoclip van een enorme zomerhit. Niet Happy, Blurred Lines of Gangnam Style, maar eentje van iets korter geleden. Het gaat om de videoclip van het nummer Despacito, van Luis Fonsee en Daddy Yankee. Het is tot op de dag van vandaag een echte meezinger die overal ter wereld grijs is gedraaid. Onmisbaar bij het uitgaan en ook over de radio een eeuwige hit. Met dik 6,8 miljard views is dit verreweg de nummer 1 van de best bekeken YouTube video’s aller tijden. Grote kans dat je het nummer niet meer kunt horen inmiddels, toch tikken de views maar door en door.

De rest van de top-10

Naast het Spaanstalige nummers zijn er nog meer wereldhits te vinden in de top-10 van de best bekeken YouTube video’s. Maar bijzonder genoeg zitten er niet alleen ‘gewone’ liedjes tussen. Ook kinderfilmpjes en tekenfilmpjes staan ertussen en niet op de minste plekken. Dat bewijst maar eens hoeveel kinderen zich op het videoplatform begeven.

In Nederland hebben we een aantal bekende YouTubers, waaronder de bloedmooie Juultje Tieleman.  Een grote naam in Nederland, maar wereldwijd nog niet zo bekend. Dat kunnen de Nederlandse Nikki de Jager en Kwebbelkop wel zeggen van hun kanalen. De Nederlandse gamer Kwebbelkop maakt Engelstalige YouTube video’s en hij heeft ruim 13 miljoen abonnees, maar dat is nog lang niet genoeg voor de wereldwijde top. En wil je een video die absurd veel views haalt, dat moet je het eerder hebben van extreme absurditeit óf iets dat verschrikkelijk leuk is voor kinderen.

2. Baby Shark Dance: 5,8 miljard

3. Ed Sheeran – Shape of You: 4,8 miljard

4. See You Again: 4,6 miljard

5. Masha and the Bear: 4,3 miljard

6. Uptown Funk: 3,8 miljard

7. Gangnam Style: 3,6 miljard

8. Colorful Eggs on a Farm: 3,4 miljard

9. Johny Johny Yes Papa: 3,5 miljard

10. Sorry: 3,3 miljard