Er is een club in Berlijn waarin je kunt raven tot je vierkant ziet. Je raadt het al: het befaamde Berghain. Er zitten echter wel een paar nadelen aan verbonden. Om deze legendarische club te bezoeken moet je ten eerste helemaal naar het buitenland toe gaan. Ten tweede heb je grote kans om huiswaarts gestuurd te worden door de mood van de bouncer. Maar als je eenmaal binnen bent, schijnt het zo te zijn dat je nooit meer naar buiten wil. Dit uit zich dan ook in mensen die meerdere dagen raven tot ze niet meer kunnen. Klinkt dit als te veel moeite om het befaamde rave-paradijs te bezoeken? Dan hebben we een meevaller!

Omdat het maken van foto’s niet is toegestaan in deze nostalgische beukfabriek, worden we verlost van onze nieuwsgierigheid door een Minecraft-fanaat. De held pleasedontbanme heeft het oord op YouTube namelijk tot leven gebracht in de digitale wereld. Geniet hieronder daarom snel van de beelden van Berghain in Minecraft:

Berghain in Minecraft

Wat heeft de nerd ertoe bewogen om een technoclub na te maken in Minecraft? Nou, we hebben het wel over de bekendste technoclub ter wereld. Iedereen binnen de techno-community weet er van. Maar echt een duidelijk beeld ervan hebben de meesten niet. Dit komt doordat het strikt verboden is om beelden te maken/delen binnen de club. Als je de reputatie, sensatie en geheimzinnigheid van de club bij elkaar op telt, is het logisch dat men probeert om een beeld te schetsen, al moet het dan via een game als Minecraft gedeeld worden.

Kritiek

 

Zelfs met deze video krijgt de youtuber een flink aantal haat-reacties van die-hard Berghain-liefhebbers. De maker van de video heeft de comments zelfs uit moeten zetten. In de videobeschrijving zegt hij het volgende:

(i dont want to get in trouble for this… if anyone wants this taken down, get in touch. i don’t know why you would want this to be taken down but whatever) i’m guessing because there are already pictures of the club online, nobody would care about a fucking minecraft version?!? (lmao) i guess i was wrong huh. this is just a recreation from memory. some parts are probably wrong

Best knap, dat hij Berghain in Minecraft helemaal uit zijn herinnering heeft gebouwd. Dit blijkt ook wel uit het hilarische feit dat hij allerlei bordjes heeft opgehangen waarop staat dat hij oprecht niet meer weet wat daar te vinden is. Dit betekent dat er nog genoeg mysteries zijn in de Berghain om te onderzoeken.