Vanaf 1 juni plannen we een tripje plannen naar Duitsland om te tanken, zeker nu de prijs aan de pomp er niet goedkoper op wordt. Ons buurland voert op deze dag een accijnsverlaging voor benzine door, waardoor een liter Euro 95 een stuk goedkoper wordt.

Benzine straks stukken goedkoper in Duitsland

Duitsland voert dus op 1 juni een accijnsverlaging door voor benzine, waardoor een liter Euro 95 dan 1,72 euro kost. Dat is bijna vijftig cent minder dan in Nederland. Wat betreft de Nederlandse adviesprijs is het het verschil zelfs meer dan 60 cent. Met een volle benzinetank van 50 liter ben je in Duitsland straks rond de 25 euro goedkoper uit en met een tank van 80 liter scheelt het ongeveer 40 euro. De verwachting is dan ook dat iedereen massaal naar Duitsland gaat rijden om te tanken. En geef ze eens ongelijk met deze bedragen.  Vandaag de dag staat de landelijke adviesprijs voor een liter Euro 95 op 2,37 euro. Buiten de snelwegen in Nederland kost over het algemeen een liter benzine nu tussen de 2,15 en 2,20 euro. Wil je deze prijzen liever niet betalen, kun je dus beter een bezoekje aan onze Oosterburen plannen.

goedkoopste benzine provincie Nederland goedkoopst

Duitsland voert pakket maatregelen in

De accijnskorting op benzine is (helaas) tijdelijk en maakt deel uit van een groot pakket maatregelen dat de Duitse regering heeft bedacht. Dit is bedacht om de hoge energieprijzen voor burgers te verzachten. Zo kost dan bijvoorbeeld een maandkaart voor het openbaar vervoer slechts negen euro. Door het ov bijna gratis te maken kunnen mensen in veel gevallen de auto laten staan, is de gedachte. In totaal heeft het Duitse parlement 15 miljard euro voor het pakket aan maatregelen uitgetrokken. De accijnsverlaging is in eerste instantie van kracht in de maanden juni, juli en augustus.

Oorlog, accijns, inflatie en een herstellende economie, allemaal redenen voor een exorbitante olieprijs. In deze 10 landen is het momenteel het duurst om te tanken. Nederland staat (nog) niet op nummer 1.