De Bentley Continental GT is een tank van een wagen, dat staat vast. Misschien dat ze daar in het ruige Rusland anders over denken. Daar vond een team van autotuners het nodig om die luxe auto om te toveren in wat zij een ‘Ultratank’ noemen. Met die benaming bedoelen ze niet dat ze wat extra vermogen en wat extra breedte aan de auto hebben gegeven. Nee ze bedoelen het zeer letterlijk, maak kennis met de Bentley met rupsbanden.

Bentley Continental GT Ultratank

Wat zijn we blij dat ondertiteling bestaat, anders zouden we bij lange na niet zo genieten van deze Russische video. De eigenaar van deze Bentley Continental Gt is een van de leden genaamd Kosik van het kanaal genaamd AcademeG. Hij had al een lange tijd de droom om zijn auto om te bouwen tot een volwaardige tank. Dit heeft hij gedaan door zelf een frame te bouwen, met enkel nog de carrosserie van de Bentley nog intact. Ze hebben zelf een solide achteras gebouwd die de rupsbanden aanstuurt. De motor is een V-8 die zijn vermogen naar de achterkant van de wagen stuurt.

Ultratank

Het stuur van de wagen is nog steeds dezelfde als in de originele Bentley, maar ditmaal werkt het op een andere manier. Als je links wilt sturen worden de remmen aan de rechterkant aangezet, en vice versa. Er zijn nog de nodige problemen met de tank. Zo glijden de rupsbanden ervan af als je te hard een bocht neemt. Ook is de topsnelheid ‘slechts’ 50 kilometer per uur (ongeveer even snel als een echte tank). De mannen van AcademeG zijn van plan om het ding uiteindelijk een topsnelheid van 100 kilometer per uur te geven. Hopelijk hebben ze dan de remmen gemaakt, want die doen het momenteel niet. Kijk ook uit of je er niet uitvliegt, want deuren ontbreken vooralsnog ook. Maar dat mag de pret niet drukken, geniet maar van dit filmpje: