Vorige week hebben we je nog mede moeten delen dat het vanaf 2022 mogelijk verplicht is om een begrenzer in je auto te hebben. Dit heeft tot veel woede en onbegrip geleid. Waar sommigen in de veronderstelling zijn dat dit toch nooit gaat gebeuren, is het Volvo die voorop gaat in de revolutie – of achteruitgang. De zweden zetten in op een standaard begrenzing van 180 km/u voor al hun auto’s.

Volvo Begrenzing

Realistisch gezien is hier natuurlijk niets mis mee, waar je op de Nederlandse wegen toch niet harder mag rijden dan 130 km/u.  Snelheidsovertreders en Duitse snelwegtoeristen komen vanaf 2020 ook niet meer aan hun trekken in een Volvo. Dit nieuws ligt geheel in lijn met waar Volvo voor staat. Namelijk de veiligheid die de station in een frontale klapper met een vrachtwagen demonstreerde. De begrenzing is dan ook een speerpunt in de Vision 2020, waarin het doel is gesteld om het aantal zwaargewonden of omgekomen rijders en passagiers tot 0 te reduceren.

Omdat de auto’s al zeer betrouwbaar zijn, maar de veiligheidsfeatures zinloos op enorm hoge snelheden, zoekt Volvo het nu bij de bestuurder. Het is natuurlijk maar de vraag hoeveel ongelukken er werkelijk gebeuren door hoge snelheden in een Volvo, maar een feit is dat mensen zich toch wel vaak laat verlijden tot adrenaline boostende snelheden. Daarom helpt Volvo de bestuurder op weg. Wanneer dit eenmaal is gelukt, gaat het zich focussen op afleiding en vergiftiging, twee andere dodelijke oorzaken van de automobiel.