Vaak zijn het de dikste auto’s die de productielijn nooit zullen halen. Vandaag zijn er beelden vrijgegeven van de Porsche 919 Street. Een auto die ontstaan is uit een wild idee, maar nooit gelegaliseerd werd om ermee op straat te rijden. Best jammer, want hij ziet namelijk erg vet uit.

De Porsche 919 Street

Je ziet hier de Porsche 919 Street, een door Porsche ontworpen conceptauto. In 2017 lagen de eerste tekeningen van de nieuwe Porsche klaar. Maar uiteindelijk kwam het niet verder dan een enkel exemplaar. De supercar is gebaseerd op de 919 Hybrid, de LMP1-racer van Porsche. De auto combineert een turbogeladen 2,0-liter V4 met een hybride aandrijflijn. Gecombineerd gaat het vermogen richting de 900 pk, met een totaalgewicht van nog geen 900 kilo. Indrukwekkende cijfers, die we helaas dus waarschijnlijk nooit in parktijk te zien krijgen.

Porsche 919 Street

Een raceauto voor op de straten

De ontwerpers van deze unieke auto wilde voor het eerst een volbloed raceauto op de straat laten fungeren. Weer ze alleen niet aan gedacht hadden, was dat er volgens de wet helemaal geen raceauto’s op de weg mogen rijden. De volledige auto moest dus worden gelegaliseerd. Om dat voor elkaar te krijgen, moesten ze in principe weer helemaal van voor af aan beginnen met het ontwerpen van de Porsche Street 919. Dat werd ‘m dus niet.

Porsche 919 Street

Van straat toch maar naar de racebaan

Ze schakelde over naar een plan B. De Porsche 919 Street was niet meer zo ‘Street’, hij moest namelijk alsnog als raceauto gebruikt gaan worden. Maar ook dit idee liep op niks uit. Volgens geruchten duurde het maar liefst drie kwartier voordat de volledige V4-motor met hybride aandrijflijn was opgestart. Zou je erin willen racen, dan moest er dus eerst een team van Porsche monteurs overgevlogen moeten worden. Dus ook dat plan werd geschrapt.

Porsche 919 Street

Een plan C was er niet. Dus uiteindelijk lieten ze de Porsche 919 Street voor wat het was en werd hij nooit in gebruik genomen. Erg jammer, want hij ziet er heel ziek uit en zou zeker één van de dikste supercars ooit zijn.

Porsche 919 Street