Een goede nachtrust gaat gepaard met schone lakens, een aangename geur en een opgemaakt bed. We worden ook veel frisser wakker op die manier. Maar als puntje bij paaltje komt dan schiet dat hele verschoon-proces er weleens bij in. Zeg nu zelf, hoe vaak stellen we het verschonen van onze lakens niet uit? Uhu, you’re not alone!

Verschonen we wel genoeg?

Deze vraag kunnen we natuurlijk niet beantwoorden zonder de hulp van de wetenschap. Gelukkig hebben wetenschappers van de New York University School of Medicine alles voor ons onderzocht. Het antwoord? Zal je versteld laten staan.

Helaas mannen, het wordt toch tijd dat we het uitstelgedrag de deur uit gooien. Het is natuurlijk ook niet gek, want wij betrappen ons zelf er ook zeker op “Ik ga vandaag mijn beddengoed wassen” en als het moment dan eenmaal daar is verandert die zin al gauw in “Nahh, opzich kan ik het ook wel in de loop van deze week doen.” We zien er misschien geen zorgen in, maar per jaar laten we 100 liter aan zweet, schimmels, bacteriën en huidcellen achter in bed. Niet zo fris dus. Om zo fris mogelijk te gaan slapen en wakker te worden zouden we volgens het onderzoek één keer per week de lakens moeten verschonen. Time to clean your sheets guys!