De zomer komt er weer aan en dat betekent maar één ding: die barbecue kan weer aan. Niets lekkerder dan een heerlijk lapje vlees grillen onder het genot van een ijskoud biertje. Als je een beetje indruk wilt maken met je BBQ-skills kan je maar beter goed voorbereid zijn. Wij zetten vijf tips op een rij, zodat jij de perfecte BBQ kan organiseren.

De perfecte BBQ organiseren

Het is hoog tijd dat de regen even wegtrekt en met de zon aan de hemel wordt het hoog tijd om dé perfecte BBQ te organiseren. Het lijkt allemaal eenvoudiger dan het is, maar er zijn toch een paar cruciale punten waar je rekening mee moet houden. Met deze vijf tips helpen wij jou een handje op weg.

1. Toffe tuinmeubels

Jij als grillmaster bent voornamelijk met de BBQ in de weer, maar jouw gasten willen natuurlijk comfortabel kunnen zitten. Dan ben je bij Van der Garde tuinmeubels aan het juiste adres. Zo kun jij ongestoord de masterchef uithangen, zonder dat jouw gezelschap door een gebrek aan comfort de scheldkanonnades van die andere grote chefkok Gordon Ramsay overnemen. Want niets is vervelender dan zitten op een krakkemikkige stoel of de hele tijd te moeten staan. Een aantal goede stoelen en een mooie tafel zijn een goed begin van een perfecte BBQ. Wil je een wat relaxtere setting creëren?  Dan kan je met een Van der Garde Loungeset uitstekend uit de voeten. Zo zit iedereen lekker op zijn plekje.

2. Een heerlijk stukje vlees

Bij het organiseren van dé perfecte BBQ moet je het belangrijkste niet vergeten: een lekker stukje vlees. Je kunt natuurlijk voor standaard vlees als worstjes, hamburgers, saté, spiesjes en iets van kip gaan. Iedereen lust het, het is snel klaar en er kan weinig mee misgaan. Maar je kunt ook voor iets ‘exotisch’ gaan als bijvoorbeeld kangoeroebiefstuk. Of wat dacht je van een overheerlijke lamsrack. Geen idee waar je voor moet gaan? Vraag om advies bij je slager. Die weet altijd wel raad!

vlees

3. Een BBQ met kolen

Als je de perfecte BBQ wilt organiseren is het essentieel om ook écht te barbecueën. Met een gasbarbecue krijg je nooit die authentieke rooksmaak. Met een kolenbarbecue krijg je dat wél. Een kolenbarbecue is dan ook de ultieme BBQ. Het is niet alleen goed voor die rooksmaak aan je gerechten, maar het heeft ook een extra sfeerfactor. De warmte en de uitstraling van het vuur zorgen ervoor dat de gezelligheid tot aan de laatste minuut van de barbecue voortduurt.

4. Gekoelde dranken

Van al dat eten word je natuurlijk behoorlijk dorstig. Om de perfecte BBQ te organiseren is het dus verstandig om voldoende gekoelde dranken te hebben. Natuurlijk moet er om te beginnen genoeg worden ingekocht, want al die dorstige gasten mogen natuurlijk niet zonder koude rakker komen te staan. Vervolgens leggen we de nadruk gekoeld, want er is niks zo vervelend als een lauw biertje bij die gebraden steak te drinken. Neem daarom een goed geïsoleerde ijsemmer of koelbox. Hier kan jij jouw drank in laten koelen, maar vooral ook gekoeld houden. Dit gaat er zeker voor zorgen dat het een geslaagde dag wordt. Geniet van het eten en proost.

gekoelde dranken

5. De juiste audio-installatie

Last but not least: een juiste audio-installatie is erg belangrijk bij het organiseren van de perfecte BBQ. De combinatie van lekker eten en goede muziek klinkt voor iedereen wel als muziek in de oren. Creëer een kippenvelmoment en investeer in een goed setje speakers en blaas die beats als nooit tevoren. Maak zelf een leuke playlist die helemaal in de vibe van jouw bbq ligt en zo verandert jouw BBQ in een feestje waar men het nog maanden over zal hebben. Wellicht dat ze dan jouw verbrandde hamburger wel snel kunnen vergeten aangezien het toch zo’n succes was.