Natuurlijk kan je ervoor kiezen om enkele duizenden euro’s af te tikken voor een fijn Rolex klokje. Om er een beetje stijlvol bij te lopen kun je ook kijken voor een heel ander eigentijds uurwerk. Zo heeft UNDONE de derde en laatste serie klokjes gepresenteerd die zijn geïnspireerd op Batman. Binnenkort kun je dus mooi met een Batman horloge genaamd The Dark Knight Retrospective iedereen jaloers maken.

Uniek Dark Knight klokje

Sinds de oprichting in 2014 heeft UNDONE een naam gemaakt met  gepersonaliseerde en op maat gemaakte horloges, waarvan het grootste deel direct opvalt door levendige kleuren en speelse ontwerpen. Het uitgangspunt van het merk is simpel: maak iets leuks en onverwachts zodat het exclusief of intimiderend kan overkomen. Een groot deel van de Undone-collectie bestaat dan ook uit ontwerpen die zijn geïnspireerd op bepaalde tekenfilm- en striphelden, zoals Popeye, Snoopy en Astro Boy. Undone’s nieuwste Batman horloge, de Dark Knight Retrospective, is de derde release met een Batman-thema, na de Batman 80th Anniversary Collection die in 2019 werd uitgebracht en de Quantum Batman die in 2020 werd uitgebracht.

batman horloge dark knight

Voor de echte Batman-fans

Voor zowel de verzamelaars als Batman-fans is de Dark Knight Retrospective ideaal. Het ontwerp is geïnspireerd is op de Batmobiel uit de jaren 60, een gemodificeerde zwarte Ford Lincoln Futura, compleet met een gestroomlijnd, onopvallend uiterlijk met rode accenten. Het uurwerk is direct herkenbaar, compleet met een zwarte DLC-gecoate roestvrijstalen kast van 42 mm en rode accenten waardoor de wijzerplaat en kroon prominent aanwezig zijn. Kortom, een goed doordachte knipoog naar de rode krijtstrepen van de Batmobiel. Het licht gebogen anti-reflecterende glas is bedoeld om de kogelvrije voorruit van de Batmobiel na te bootsen. Niks mis mee dus.

Batman horloge dark knight

Slecht 999 exemplaren van het Batman horloge

Terwijl UNDONE’s eerste twee Batman-releases, de Batman 80th Anniversary Collection en Quantum Batman, zijn geïnspireerd op zowel Batmans dubbele persoonlijkheid en de waanzinnig slimme gadgets, haalt de Dark Knight Retrospective zijn inspiratie uit de strijd tussen goed tegen kwaad. Meer specifiek is het geïnspireerd op het gevecht tussen Batman en één van zijn beroemdste tegenstanders: de Riddler. Zoals de fans weten, gebruikt de Riddler de meest idiote raadsels in zijn kwaadaardige plannen. De wijzerplaat van de Retrospective verwijst hier naar door de afbeelding van de vraagtekens, die in het donker helder groen kleuren. Dit symboliseert dat de nacht is aangebroken. Kortom, tijd voor de Riddler om het leven van Batman zuur te maken. Klinkt dus ronduit interessant en voor een prijs van 499 dollar is het nog redelijk betaalbaar. Wees er wel snel bij, UNDONE produceert namelijk maar 999 exemplaren van het klokje.