Bandit9, een motorproducent uit Saigon, staat bekend om zijn artistieke motorfietsbouw. Bandit9’s futuristische ontwerpen worden wereldwijd in tentoonstellingen en musea getoond. De bouwer heeft net hun nieuwste custom, de Bandit9 Dark Side Motorcycle, vrijgegeven. Deze 2.3m lange motorfiets is  donker en badass. Elk detail is zorgvuldig handgemaakt voor  ultieme schoonheid en prestaties. Het profiel van de Bandit9 Dark Side werd geïnspireerd door de aerodynamica van een vliegtuig. De gladde unibody combineert de brandstoftank, de koffer, het remlicht en de stoel – dit geeft dit beestje een mysterieuze, energetische uitstraling.

Bandit9-Dark-Side-Motorcycle-8 Motorcycle

Harley Davidson Street 750

Gebouwd op de Harley-Davidson Street 750 Platform, heeft de 229kg zware Dark Side een Harley Davidson 750cc vloeistofgekoelde V-Twin-motor. De revX-motor wordt gedupliceerd, de V-Twin zit dichter bij de grond om betere controle bij lage snelheden te bieden en levert 58,4pk. De motor is gekoppeld aan een Vance and Hines Competition Series twee-in-één uitlaat. Een Kylo Ren-stijl voice modifier werd toegevoegd aan de uitlaat. Het uiteinde van de uitlaat werd gesneden om zijn agressieve, diepe toon te markeren. Achterin zijn er aangepaste LED-verlichting voor de knipperlichten en remlichten.

Bandit9-Dark-Side-Motorcycle-3 Bandit9-Dark-Side-Motorcycle-4

Andere aanpassingen zijn onder andere een omgekeerde voorvorkmontage, gerookte voorruit, roestvrijstalen gehakte achter- en voorversterkers, trekhaakjes en een kienbeveiliging van de radiator. De stoelhoes is gemaakt van bruin leer. Het heeft handgestikte accenten. De fiets rijdt op 16-inch spookwielen. Bandit9 zegt dat ze van plan zijn negen eenheden van deze motor te produceren. Terwijl elke fiets aangepast wordt, krijgen kopers video’s en afbeeldingen van de fiets die wordt gebouwd. Mocht je er nou eentje willen, dan mag je ervan uit gaan dat je ‘m aan de deur geleverd krijgt – voor een prijsje van 27.000 euro.

Bandit9-Dark-Side-Motorcycle-6 (1) Bandit9-Dark-Side-Motorcycle-1

Check hier als je nog meer wilt zien en weten over deze gruwelijke bike!