Het voorjaar komt er weer aan, dus dat betekent dat de barbecue weer aan mag! Toch wordt het tijd om dit jaar ook eens wat anders te proberen dan een standaard satéstokje en een hamburger. Daarom geven wij jullie het recept voor banaan met chocolade van de barbecue. Een toetje om van te dromen.

Banaan met chocolade van de barbecue

Voordat jullie denken dat we doorgedraaid zijn: nee, we weten ook alles van het bakken van vlees, maar soms is het gewoon tijd voor iets anders! Als je keer op keer spareribs of een speklap hebt gehad ben je toe aan wat nieuws, dan kan je natuurlijk eens groente op de barbecue gooien, maar wat dacht je van fruit? Bananen met chocolade van de barbecue zijn namelijk erg simpel en nog verrassend lekker ook!

banaan met chocolade van de barbecue

Het leuke aan dit dessert is dat je er ook nog allerlei kanten mee op kunt, wil je er iets speciaals mee doen? Leef je uit! Ongeveer alles wat lekker is in combinatie met banaan kan je toevoegen. Een banaan met chocolade van de barbecue kan je bijvoorbeeld voorzien van marshmallows, poedersuiker of zelfs rum! Het lekkerst is dan wel om er voor te zorgen dat het goede chocola en goede rum is, want die smaken kunnen elkaar dan lekker versterken

De bereiding

Het enige wat je dus nodig hebt is chocolade, roomboter, bananen en een barbecue (maar dat spreekt voor zich). Je snijdt de banaan met schil net niet helemaal door (mocht je wat uitdaging willen kan je er een soort bootje van maken door een dun reepje uit te hollen). Zodra de banaan ‘open’ is kan je dunnen reepjes chocola erin doen en rondom de rand een beetje roomboter doen. Zodra je dit gedaan hebt vouw je de bananen in aluminiumfolie, leg je ze op de barbecue en laat je ze zo’n 10 minuten liggen. Mocht je er dus wat in willen doen zoals marshmallows of rum, dan doe je dit net voordat je ze de gril op legt. Eet smakelijk!