Nog maar twee nachten en het is zo ver: het legendarische gevecht tussen Badr Hari en Rico Verhoeven. Er gaat geen gelegenheid voorbij waar niet iemand er over begint. Om het voor jou een beetje overzichtelijk te houden hebben we de belangrijkste dingen over aanstaande zaterdag voor je op een rijtje gezet. Dit is alles wat je moet weten voor je het gevecht van Badr Hari versus. Rico Verhoeven gaat kijken.

Waar en hoe laat?

Allereerst de basis van wat je moet weten over dit spektakel. Het gevecht tussen de twee vechtersbazen staat gepland voor zaterdag 21 december 2019. De strijd wordt gestreden in de GelreDome.

De deuren openen om 16:00 en om 23:00 zit het er op, dan weten we wie er met de overwinning naar huis gaat. Natuurlijk zijn de twee niet zeven uur lang aan het vechten: Collision 2 (zoals de wedstrijd tussen Badr en Rico heet) begint om 21:00.

Zijn er nog kaartjes?

Ben je aan de late kant maar heeft alle aandacht voor het gevecht er toch voor gezorgd dat je er live bij wil zijn? Dan heb je geluk. Er zijn nog kaarten beschikbaar, die koop je hier. Zijn het de beste plekken? Nee, maar je bent wel getuige van één van de grootste gevechten van de afgelopen jaren. Wees er wel snel bij, de kans is groot dat ze zo vlak voor het gevecht alsnog uitverkopen.

Kan ik het ook gewoon vanaf de bank kijken?

Geen zin om in de GelreDome te staan voor Badr Hari vs. Rico Verhoeven? Geen probleem. Veronica zendt het gevecht deze zaterdag uit vanaf 20:00. Dus nodig wat maten uit en maak er een goeie avond sport kijken van. Een lokale kroeg of café is natuurlijk ook nog een goede optie om met meer mensen het gevecht te volgen.

Hoe ging het vorige gevecht van Badr Hari versus Rico Verhoeven?

Het vorige gevecht was voor zowel de vechters als het publiek een beetje een anticlimax. Met een grootste mediaopbouw naar het event was het eindelijk zo ver, maar al snel was de strijd gestreden. Na een trap van Rico Verhoeven liep Badr Hari een armblessure op. Eentje waarmee hij niet verder kon vechten. Wil je het gevecht nog eens (terug)kijken? Check dan deze video.

Gaat het om een titelgevecht, of niet?

Dat de wedstrijd van Badr Hari versus Rico Verhoeven er aan zat te komen weten we al vanaf het moment dat de vorige stopte: een rematch moest en zou er komen. In eerste instantie is er alleen een gevecht georganiseerd. Het zou bepalen wie nou écht de beste van de twee is, maar niet gelden als officieel titelgevecht. Fans waren hier niet over te spreken en na aandringen is Collission 2 omgezet in een World Heavyweight Championship. De winnaar van het gevecht mag zich achteraf dus rijk rekenen met de officiële wereldtitel.

Wat zijn de statistieken?

Zowel Rico als Badr is een ongekend goede kickbokser. Een paar verschillen voor je op een rijtje:

Badr Hari is de oudste van de twee met zijn 35 jaar. Hij is voormalig K1 Heavyweight Champion en heeft al 120 wedstrijden gevochten waarvan hij er 92 won op knock-out. Dat is een ratio van maar liefst 78%!

Rico Verhoeven is iets jonger, 30 om precies te zijn. Hij sleepte vanaf 2014 de ene na de andere grote prijs binnen. Ondanks de vijf jaar verschil in leeftijd heeft ook Rico aardig wat gevechten op zijn naam staan. Hij vocht er 65 waarvan hij er 16 op knock-out won. Dit percentage is 20% en ligt dus een stuk lager dan bij Badr.

Puur op cijfers heeft Badr Hari dus meer gevochten, meer gewonnen en een hogere knock-out ratio. Is het dan al gespeeld? Nee, zeker niet. Badr heeft het nadeel dat hij al een tijd niet meer in de ring heeft gestaan en maar 1 keer heeft gevochten in de laatste twee jaar. Rico daarentegen heeft de afgelopen jaren op hoog niveau gebokst en getraind. Hij is meerdere malen Glory Kampioen geworden en heeft al vier jaar niet meer verloren.

De aanloop naar de 21e

Over naar deze zaterdag. Waar kunnen we op rekenen? Wie maakt er de meeste kans en hoeveel rondes gaat het deze keer kosten voor er iemand de handdoek in de ring gooit? Voorafgaande aan het gevecht van Badr Hari versus. Rico Verhoeven zijn er al meerdere pre shows gelanceerd. In deze miniserie volgen we de twee titanen in hun weg naar 21 december. Behind the scenes beelden van de voorbereidingen, de verwachtingen en de sfeer: het maakt dat we al helemaal niet meer kunnen wachten tot zaterdag 21:00.