De kogel is door de kerk: Badr Hari neemt het op 17 juni op tegen het Poolse zwaargewicht Arkadiusz Wrzosek. Daarmee laat de 36-jarige geboren Amsterdammer zien nog niet klaar te zijn om te stoppen.

Op zoek naar revanche

Na een spectaculair gevecht tegen de Roemeen Benjamin Adegbuyi tijdens GLORY 76 afgelopen december, wil Badr Hari (106-15, 92 KO), nummer 3 op de ranglijst, wraak nemen en laten zien waarom hij nog steeds een van de beste vechtsporters ter wereld is. Tijdens dat gevecht ging de 36-jarige kickbokser knock-out. En nu is hij gebrand om zichzelf te revancheren en laten zien waarom hij nog steeds in de top thuis hoort. Eerder liet hij al weten dat hij aast op een rematch tegen Benjamin Adegbuy.

Badr Hari versus Arkadiusz Wrzosek

De tegenstander van Hari is het Poolse zwaargewicht Wrzosek (12-5, 7 KO), de huidige nummer 8 op de GLORY-ranglijst. Met zijn lengte van twee meter zal de ‘Hightower’ er alles aan doen om een statement te maken tegen een van de grootste iconen van de sport. In 2018 verloor Wrzosek, net als Hari, ook van Adegbuyi tijdens GLORY 62 via een unanieme beslissing. Nog geen jaar later leverde Wrzosek een indrukwekkende prestatie tijdens GLORY 71 toen hij zijn tegenstander Demoreo Dennis versloeg via een TKO in de tweede ronde. Dat belooft een spectaculaire clash te worden.

Badr hari

Slechte reeks

De laatste vier gevechten van Badr Hari resulteerden in drie nederlagen en een positieve dopingtest. Dat hij nu met Wrzosek als nummer acht van de zwaargewichten bij GLORY een vrij onbekende tegenstander krijgt, is volgens de kickboksbond logisch.

Glory 78

GLORY 78 is exclusief te zien via pay-per-view. Daarnaast onderzoekt GLORY de mogelijkheden om (beperkt) publiek aanwezig te laten zijn in Rotterdam Ahoy. Meer informatie over het event en de volledige fight card volgt binnenkort. Daarnaast kondigt de boksbond aan dat er nog meer events zitten aan te komen later dit jaar. Zo staan GLORY 79 en GLORY 80 staan gepland voor september en december, de data van deze evenementen worden later dit jaar bekend gemaakt.