Baarden zijn in en het blijkt uit onderzoek dat vrouwen dit ook bijzonder aantrekkelijk vinden. Op het internet vind je nu veel artikelen over baarden en welke baard het best bij het gezicht past. Hierdoor is een hype ontstaan onder de mannen; de baardtransplantatie.

Volle baarden

Gezichtsbeharing is nu zo populair dat er tegenwoordig gekozen kan worden voor een baardtransplantatie. Een plastische chirurg uit New York en Miami ging van een handvol behandelingen per jaar naar gemiddeld drie klanten per week.

‘Klanten willen volle baarden omdat het er mannelijk uitziet, baarden zijn een belangrijk mannelijk kenmerk’

Voornamelijk ‘hippe’ en ‘modieuze’ mensen komen voor een behandeling en dan met name mensen met een creatief beroep. Denk hierbij aan kunstenaars en architecten. Ook in Nederland merken bedrijven dat er meer vraag is naar een behandeling.

Baardtransplantatie

Een baardtransplantatie wordt op dezelfde manier uitgevoerd als een haartransplantatie. Haarzakjes worden dan van de borst of hoofdhuid verwijderd en vervolgens weer in het hoofd geïmplanteerd. Een baard- of snortransplantatie is een dagbehandeling waar zo’n 4 tot 7 uur voor nodig is. De kosten hiervan starten vanaf 800 euro. Er is dus nog hoop voor de baardloze mannen onderons.