Laten we er niet omheen draaien; Goden uit de Noorse mythologie zijn helemaal de shit vandaag de dag. Neem een voorbeeld aan Vikings, Thor van de Avengers of zelfs de storyline van God of War 4. Tel hier alle grappen en masochistische idealen over baardgroei bij op en de Noorse almachtigen heb het goed voor elkaar.

Ook in Amerika is er zelfs lichte spraken van aanbidding. Eén soldaat was zo toegewijd aan de oude Scandinavische religie dat hij toestemming vroeg om een ​​baard te laten groeien, ondanks dat het Amerikaanse leger traditioneel tegen haar in het gezicht is.

Thor The Dark World GIF

Soldaat

De acceptatie van soldaten met baarden in naam van religieuze acceptatie begint vanaf januari 2017 serieuze vormen aan te nemen, waaronder toegewijde Sikhs die wilden dienen in het leger maar ook de richtlijnen van hun religie eerden. Hoewel een baard niet vereist is in het Noorse heidense geloof, is het hebben van uit de kluiten gegroeid donshaar  bijzonder typisch en aangemoedigd.

Een anonieme 795e Militaire Politie Battalion soldaat aanbidt Thor, de hamerende god van de donder, en Odin, de eenogige god van wijsheid en genezing. Hij deed naar verluidt het verzoek en het werd toegestaan ​​door commandant Col. Curtis Shroedero die zei: “Ik verleen je accommodatie, met inachtneming van de normen en beperkingen die hieronder worden beschreven. In naleving van uw heidenen; Noors heidense geloof (Odinisme en Asatru), je mag een baard dragen, in overeenstemming met legeruniform en verzorgingsnormen voor soldaten met goedgekeurde religieuze accommodaties.”