Health

Hoe kies je de baardstijl die het beste bij jouw gezichtsvorm past?

baard gezichtsvorm

De juiste baard kiezen die perfect bij jouw gezichtsvorm past, is essentieel voor een verzorgde uitstraling. Ieder gezicht is uniek, en daarom hebben we voor elke gezichtsvorm de ideale baardstijl uitgestippeld. Of je nu een ovaal, rond, driehoekig, vierkant, hartvormig, rechthoekig, of diamantvormig gezicht hebt, hier vind je advies om jouw baard tot zijn recht te laten komen. Ontdek hoe je met de juiste baardstijl jouw aantrekkelijkheid naar een hoger niveau tilt.

Zo kies je de baard die het beste bij jouw gezichtsvorm past

Sinds een paar jaar zien we steeds meer mannen met een volle haardos rond de onderkant van hun gezicht. Dit blijft, aangezien er wetenschappelijk bewezen werd dat een baard je aantrekkelijker maakt. Heb je veel haar rond je mond en wangen, maar weet je niet wat je ermee moet doen of welke stijl bij jou past? Dat is niet gek, iedere man heeft namelijk een andere gezichtsvorm. Nu hebben wij voor iedere vorm, een baardstijl die daar het beste bij past.

Ovaal

Een ovaal gezicht heeft een kenmerkend voorhoofd die groter is dan de kaaklijn. Met een ovaal gezicht kan je veel doen. Meerdere stijlen passen, maar de baard die je wilt is met strakke lijn rond de wangen, in een vierkante vorm bij de kaak.

Rond

Een rond gezicht heeft rond de kaak een soort driehoekige vorm. Bij een rond gezicht kan een kleine sik met een stoppelbaard heel netjes over komen. Zo’n baardstijl maakt je gezicht net wat langer.

Driehoekig

Iemand met een rond gezicht kan zijn stoppelbaard combineren met een sik, dit kan je met een driehoekig gezicht ook doen. Een stoppelbaard is goed maar kan je in plaats van een sik voor een snor kiezen.

Vierkant

Over vierkant gesproken, met zo’n gezicht heb je geluk. Vele mannen zijn jaloers op een kaak als die van jou. Verpest het daarom niet met een vreemde baardstijl. Denk juist andersom: een vierkante baard gaat niet samen met een vierkant gezicht. Een vierkant gezicht gaat namelijk goed samen met een ronde baard. Het klinkt misschien raar maar het klopt wel.

Hartvormig

Tegenovergestelde van een driehoekig gezicht is een hartvormig gezicht. Hartvormige gezichten zijn wat kleiner, het is daarom lastiger om met de juiste baardstijl te komen. Een ruwer kortgeschoren baard en aan de onderkant wat meer haar doet wonderen. Een snor helpt daarnaast voor meer diepte en volume rond je kaak.

Rechthoekig

Een rechthoekig gezicht kan heel goed samen gaan met een fris kapsel die je hebt. Bij een rechthoekig gezicht is het belangrijk dat het niet overduidelijk wordt dat je een rechthoekige gezicht hebt. Laat je baard bij je wangen voor een mooi uitziend effect.

Diamant vormig

Een ”diamant” gezicht is misschien wel een van de meest symmetrische gezichten. Met een diamant vorm gezicht kan je met een wijde baardstijl goed overweg. Let echter wel op de lengte van je baard. Een lichte baard met nadrukkelijke lijnen bij je kaak en wangen is perfect voor je.

Bron: FashionBeans