Entertainment

Nieuwe serie over Avatar: The Last Airbender in de maak

Avatar

Als jongens groeiden we allemaal op met Aang, Katara, Zuko en Toph. Ook op latere leeftijd bleef Avatar voor velen nog een steengoede serie. Inmiddels is er een heuse studio opgericht die zich focust op nieuwe films en series rondom de oorspronkelijke anime.

Nieuwe producties over Avatar

De wereld waar Avatar om draait is er één waarin men de elementen kunnen besturen. Water, vuur, lucht of aarde: elke stam en elk koninkrijk heeft zijn eigen element en voert daarmee oorlogen met elkaar. Alleen de Avatar (in de originele serie Aang), kan ze alle vier besturen. In totaal kwamen er 61 afleveringen uit over Aang’s avonturen, 52 afleveringeen over Korra (de Avatar in de spin-off) en een film die slecht werd ontvangen. Daarmee is het verhaal nog niet af. Michael Dante DiMartino en Bryan Konietzko, de makers van de serie, komen nu namelijk met een heuse Avatar Studio.

Studio focust zich op films en series over The Last Airbender

Het plan achter de studio is het creëren van films en series die allemaal over The Last Airbender draaien. Netflix is ondertussen bezig met het ontwikkelen van een nieuwe live-action film, nadat de vorige zulke vreselijke recensies binnensleepte. DiMartino en Konietzko waren eerst aan dát project verbonden, maar focussen zich nu dus volledig op hun Avatar Studios. Het is eerste dat op de planning staat is een animatiefilm. Over welke personages (oud of juist nieuwe gezichten) deze animatiefilm zal gaan is nog niet gepland. De productie staat namelijk gepland voor verderop in het jaar. In elk geval klinkt het nieuws van de studio ons aangenaam in de oren.

Dit kunnen we verwachten in 2021

Op IMDb krijgt Avatar: The Last Airbender een gigantisch hoge score van een 9.2. De vraag is of toekomstige films en series die score kunnen evenaren. In elk geval zullen er een hoop fans blij zijn met de aankomende nieuwe films. Check ook welke films er zijn uitgesteld in 2021 en die we dus voorlopig nog níet kunnen verwachten.