Lando in een Lambo? Jazeker. De jonge Formule 1-coureur is, zoals al zijn collega’s, verzot op topnotch vierwielers. De 22-jarige McLaren frontman heeft dan ook een imposant wagenpark. Dit is wat je kunt vinden in de royale autoverzameling van Lando Norris.

Autoverzameling van Lando Norris: een smaakvolle collectie van gerespecteerde merken

De uit Bristol afkomstige Belgisch-Britse coureur heeft het in een korte tijd ver kunnen schoppen in de koningsklasse. Nadat hij als junior een contract tekende bij McLaren in 2017, volgde in 2019 zijn debuut bij het team dat verweven is met het DNA van de sport. McLaren zint op een comeback na een reeks van magere jaren. Lando lijkt in ieder geval voor de komende jaren dé coureur die met de middelen voorhand er alles uit gaat halen om die gedroomde wereldtitel(s) te pakken.

Wat betreft het vermogen van de nog relatief jonge Lando zit het allang goed. Ook mede omdat hij erfgenaam is van een fortuin dat honderden miljoenen euro’s bedraagt. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Niet de duurste modellen, maar nog steeds hele vette bakken

En dan de autoverzameling van Lando Norris. Uiteraard zal je daar een McLaren tussen vinden, maar is het nog de vraag welk model. Lando was de bezitter van de McLaren 720S Spider, maar een zekere Nederlandse topsporter mocht die overnemen. Wij vermoeden dan ook dat Lando door zijn werkgever is voorzien van een nieuwer model intussen.

Lando bezit daarnaast een Rolls-Royce Wraith. Het is één van de meest krachtige modellen die uit de fabriek van de exclusieve Britse autobouwer is komen rollen: 624pk, goed voor van 0 tot 100 km/u in een degelijke 4.6 seconden. Het prijskaartje? Een slordige 350.000 dollar. 

Een Lamborghini Aventador behoort ook tot de autoverzameling van Lando Norris. Deze brute V12 spuwt een duizelingwekkende 770pk en kost rond de 800.000 dollar. Zo bezit de McLaren-coureur ook nog een aantal juweeltjes van de merken waarmee hij concurreert in de Formule 1: bijvoorbeeld de Mercedes-Benz AMG GT. 

Ook de boegbeelden van concurrerende automerken mogen niet ontbreken

Een Ferrari, in zijn geval een Ferrari F8, mag eigenlijk ook niet in de verzameling ontbreken. Dit paradepaard van de Prancing Horse komt met een 3.9 liter V8-motor en heeft een topsnelheid van 340 kilometer per uur. De vanaf-prijs voor de coupe-versie bedraagt iets meer dan 300.000 euro.

Tot slot nog een aantal ‘goedkopere’ modellen in de autoverzameling van Lando Norris: Een Jaguar F-Type Roadster, een Land Rover Defender en een Audi Q8. 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lando Norris (@landonorris)

Het bovenstaande riekt wel een beetje naar stinkend rijk – die indruk ligt voor de hand. En toch is Lando lekker gewoon gebleven. Geregeld streamt hij op Twitch en doet dan aan simracen. De indruk van een spontane grappenmaker met een gezonde dosis aan zelfspot weegt daar tegen af. Hij is trouwens goeie vrienden met Max Verstappen en ze zijn geregeld samen op de digitale racebaan te vinden.