Het gebeurt in een flits, en een poosje later ligt de rekening op de mat. Die verrekte verkeersboetes elke keer weer, bij trajectcontroles die je altijd te laat ziet aankomen. Maar welke zijn het meest verraderlijk? Bij deze plekken werden mensen het vaakst op de bon geslingerd.

De gevaarlijkste trajectcontroles

In 2020 zijn er minder files geweest dan in andere jaren, omdat er simpelweg minder mensen onderweg waren. Toch zijn er in het hele jaar een stuk méér snelheidsboetes uitgedeeld dan in 2020. Het zijn er 130.000 meer dan in het jaar daarvoor, een serieuze hoeveelheid dus. In totaal zijn er zelfs bijna 2 miljoen overtredingen bij trajectcontroles geconstateerd. Om precies te zijn gaat het om 1.963.918 overtredingen.

trajectcontroles

Er zijn een paar plekken waar er wel héél veel overtredingen zijn waargenomen. Dat zijn toch die plekjes waar je even extra je voet van het gas moet halen, zeker als je vaak je eigen snelheid vergeet. En dat zijn nou net die plekjes waar ze, heel slim, vaak aan het controleren zijn. Sterker nog, die camera’s staan er altijd en zelfs als ze het aangeven, is die snelheid af en toe toch wat te hoog.

Op deze plekken moet je oppassen

De plek waar het vaakst een overtreding is geconstateerd door de aanwezige trajectcontroles is tussen Amsterdam en Utrecht. Op de A2 in beide richtingen, de bekendste trajectcontrole van Nederland, is het vaakst een te hoge snelheid gezien. Het gaat om maar liefst 537.538 gevallen, dat zijn er 1472 per dag. De A4 bij Hoofddorp-Nieuw Vennep is de ‘trotse’ nummer 2 met 266.371 overtredingen. Je moet ook oppassen op de A12 bij Utrecht en op de A4 bij Leidschendam, want die komen er kort achteraan.

trajectcontroles

Er zijn nog meer plekken na deze top-4 die populair zijn om te hard te rijden. Op de A10 bij Amsterdam Ring-West werden vorig jaar 161.138 boetes uitgedeeld. En op de A58 bij Bergen op Zoom-Roosendaal staat de teller van 2020 op 160.961.

Mocht je nou trajectcontroles zoeken die minder zin hebben, dan moet je naar de N275 tussen Koningslust en Nederweert. Daar is namelijk de slechtst presterende controle met slechts 831 overtredingen in een heel jaar.

Rijd je liever wat langer en langzamer? Dan heb je met deze gadgets in de auto altijd een fijne rit.