Binnenkort brengt Husqvarna naar eigen zeggen een gamechanger op de markt. Eentje die zich nog binnen de AI-perken van Elon Musk houdt. Elon vraagt zich namelijk al een tijdje openlijk af of Artificial Intelligence een gevaar vormt voor de menselijke samenleving. Hoewel we uiteraard een Terminator-scenario moeten vermijden, vertrouwen we Husqvarna onze toekomst wel toe. De Automower 435x van Husqvarna helpt ons namelijk bij het vervullen van een huishoudelijke taak; grasmaaien, op elk terrein:

Autonome Grasmaaier Husqvarna

Je zou zeggen dat we in dit platte landje weinig last hebben van heuvels en dat soort ongein. Maar voor degenen die er toch dagelijks mee geconfronteerd worden is er nu de Automower 435x. Het beestje is in staat om gras te maaien op een helling tot een onvoorstelbare 70%.

Hoewel het aanpakken van ongelijke gronden zijn expertise is, kun je deze autonome grasmaaier er altijd prima bij hebben. Het hele ontwerp ziet er namelijk behoorlijk stoer en futuristisch uit. Bovendien is ‘ie ook spraakgestuurd via Alexa- of Google Home-apparaten en biedt het een open API voor slimme thuisintegratie. Door de ultrasone objectdetectie en een automatische uitschakel-functie (bij optillen of omdraaien) is je leven ook nog veilig. De prijzen zijn vastgesteld op $ 5.900 en zouden later dit jaar beschikbaar moeten zijn. Wil jij echter niet zo veel hoeven betalen, dan kun je ‘m ook nog winnen door zelf op zoek te gaan! Check de site voor meer informatie.