Roger Schmidt is misschien wel de meest controversiële trainer in de Eredivisie. Doet ‘ie het nou goed, of juist niet? Wat Roger Schmidt in ieder geval wel goed doet, is zijn auto uitkiezen. De leermeester van PSV 1 rijdt namelijk rond in een hele dikke bolide.

Roger Schmidt de succestrainer

Roger Schmidt is sinds het seizoen 2020/21 trainer bij PSV. Voordat hij bij de Eindhovense club aan de slag ging, maakte hij naam voor zichzelf bij onder andere Bayer Leverkusen, Red Bull Salzburg en het Chinese Beijing Guoan. Al vanaf het begin van zijn tijd bij PSV hangt er een negatief sfeertje rondom de trainer. Denk bijvoorbeeld aan de soap rondom Mohamed Ihattaren, de wat vreemde speelstijl van het team en de wisselvallige resultaten in de Eredivisie. Hoe dan ook, hij heeft nog steeds de leiding over één van de grootste clubs van Nederland. Roger Schmidt trotseert Eindhoven in een heel dikke auto.

De auto van Roger Schmidt

Begin dit jaar maakte PSV een nieuwe samenwerking bekend. Vanaf januari rijden zowel de spelers als de stafleden in een BMW-auto. De BMW-dealer Van Laarhoven en leasemaatschappij Driessen hebben de club voorzien van maar liefst 85 spiksplinternieuwe BMW’s. Dat is zeker niet slecht. In de aankondigingsvideo rijdt Roger Schmidt in een fraaie BMW X5. De kans is dus groot dat de trainer naar aanleiding van deze samenwerking de bolide mee naar huis mocht nemen.

BMW X5 xDrive40d

In de foto’s en video kunnen we zien dat het gaat om een BMW X5 xDrive40d. Dit is de nieuwste uitvoering van de X5. De auto van Roger Schmidt heeft een vermogen van 340 pk en kan topsnelheden tot wel 245 kilometer per uur bereiken, dat is zeker niet mis! De prijs van de dikke bolide liegt er ook niet om. Een BMW X5 xDrive40d kost rijklaar een flinke 104.089 euro. Dat is toch mooi meegenomen voor de trainer!