Cars & Bikes

Deze auto reed twee miljoen kilometer op één motor

twee miljoen kilometer één motor

Eén van de eerste dingen waar je naar kijkt bij het kopen van een auto is de kilometerstand. Maar eigenlijk is dat vaak helemaal niet nodig. Het ligt er gewoon aan hoe goed je de motor behandelt. Dat bewijst deze auto die maar liefst twee miljoen kilometer reed op slechts één motor!

Twee miljoen kilometer op één motor

Sommige auto’s begeven het bij 250.000 kilometer, de sterke motoren tikken nog wel de 350.000 kilometer aan, maar veel verder ga je tegenwoordig niet meer komen. Of toch wel? Een man uit Nieuw-Zeeland reed twee miljoen kilometer op één motor. Dit deed hij door een flinke 1750 kilometer per week te rijden. De auto stamt uit 1993, maar is begin dit jaar pas overleden.

Het gaat hier om een Toyota Carolla uit 1993. Volgens lokale media importeerde een krantenbezorger de auto in 2000 van Japan naar Nieuw-Zeeland. Destijds stond er slechts een magere 80.000 kilometer op de teller. Sindsdien reed de man wekelijks 1750 kilometer tussen Wellington en New Plymouth voor zijn werk.

De meest betrouwbare auto ooit

Hiermee bewijst de Toyota Carolla opnieuw één van de betrouwbaarste auto’s uit de geschiedenis te zijn. Alhoewel de distributieriem al meer dan twintig keer was vervangen, waren de motor, aandrijflijn, transmissie en carrosserie volledig origineel. En dat terwijl er twee miljoen kilometer op die motor is gereden. Volgens de eigenaar komt het door het intensieve onderhoud. door het veelvuldige gebruik moest de wagen bijna om de twee weken langs de garage voor een onderhoudsbeurt. “Anders was dit nooit gelukt” aldus de Nieuw-Zeelandse man.

View post on Instagram
 

Geen wereldrecord

Alhoewel twee miljoen kilometer op één motor een hele prestatie is, is het geen wereldrecord. Het Guinness World Record voor de meeste kilometers afgelegd door een niet-commercieel voertuig staat op naam van een Volvo P1800S uit 1966, bestuurd door de New Yorker Irv Gordon. De heer Gordon kocht de auto nieuw en reed er 3,2 miljoen mijl mee – oftewel 5,15 miljoen kilometer – tot aan zijn overlijden in 2020.