Cars & Bikes

Voormalige auto van Mike Tyson staat nu te koop voor miljoenenbedrag

auto Mike Tyson

De Amerikaanse oud-bokser Mike Tyson heeft in zijn carrière veel geld verdiend. Hij heeft in het verleden een aantal mooie auto’s gekocht en ook nu blijkt dat nog steeds een goede investering te zijn geweest. Door een gigantische prijsstijging levert de voormalige auto van Mike Tyson veel meer op dan de aanschafprijs. De voormalige auto van Mike Tyson staat namelijk voor een miljoenenbedrag te koop.

Prijsstijging voor voormalige auto van Mike Tyson

Je kunt er niet meer om heen: prijsstijgingen. De prijzen verschillende producten rijzen de pan uit. Dat geldt ook voor een voormalige auto van Mike Tyson. De oude Ferrari F50 van de Amerikaan heeft een veel hogere prijs dan bijvoorbeeld vorig jaar.

Anonieme eigenaar wil slagje slaan

In 2017 werd iemand, helaas anoniem, de trotse eigenaar van de Ferrari F50. Via RM Sotheby’s kocht hij de unieke voormalige auto van Mike Tyson voor ongeveer 2,6 miljoen Amerikaanse dollars. Dat is ontzettend veel geld, maar blijkbaar kan het allemaal nog gekker. De afgelopen jaren heeft de auto een nog hogere waarde gekregen door flinke prijsstijgingen. De voormalige auto van Mike Tyson heeft de afgelopen jaren circa 500 mijl gereden en is vier jaar in het bezit geweest van de eigenaar. De kans is groot dat de desbetreffende persoon meer dan 100 procent winst maakt op de auto. Én dat in vier jaar tijd! Wat een investering heeft hij, misschien wel per toeval, gedaan.

Unieke wagen

In totaal zijn er maar 349 exemplaren gemaakt van de Ferrari F50. Officieel gingen er 55 van Italië naar de Verenigde Staten toe. Mike Tyson was de allereerste Amerikaan die eigenaar werd van de V12-variant van de Ferrari. Hij was tussen 1995 en 2001 de eigenaar van deze prachtige wagen. De Ferrari F50 van Mike Tyson wordt geveild door Veilinghuis Gooding & Company. De opbrengst van deze veiling wordt geschat op een bedrag van zo’n 4,5 tot 5,5 miljoen Amerikaanse dollars. Je moet je eens voorstellen dat je deze auto vier jaartjes hebt gehad, nauwelijks kilometers hebt gereden en toch zoveel geld binnensleept. In één woord samengevat: heerlijk!

De auto van Mike Tyson is niet de enige ‘bekende wagen’ die voor een flink bedrag wordt afgehamerd. Wat dacht je bijvoorbeeld van de Rolls-Royce van René Froger?

Beeld: Gooding&Company.