Stel een top tien samen van ’s werelds beste op maat gemaakte motorbouwers, en Auto Fabrica schittert zonder twijfel op dat lijstje. De in Londen gevestigde garage heeft een kenmerkende stijl, zo is ook weer overduidelijk te zien aan deze Type 11 Concept, waarvoor de ultramoderne Yamaha 900cc Triple als basis is gebruikt.

Prototypes

De Type 11 is een project dat de grenzen van vakmanschap en conceptueel ontwerp verkent. Auto Fabrica is bekend geworden vanwege zijn stijl- en coachbouw; in dit project zien we hun ontwerp- en productiemogelijkheden toegepast op het hoogste niveau, terwijl ze hun meest vooruitstrevende en boeiende motorfietsen tot nu toe hebben gebouwd. Check hieronder de drie prototypen die van de band moeten rollen:

Prototype 1

Prototype 1 is vrij radicaal en diversifiërend, geïnspireerd door een puur conceptontwerp en een styling die is ontstaan ​​uit de functies die normaal het verschil maken in de auto- en motorsport.

Yamaha Prototype 1 1 Yamaha Prototype 1 Yamaha Prototype 1 2

Prototype 2

Met prototype 2  is bestemd als de wegversie van het eerste prototype. Auto Fabrica begint hiermee een nieuw hoofdstuk – het grotere plaatje voor de Auto Fabrica Type 11. Omdat de oplage van deze fiets zich beperkt tot een strikt aantal, worden deze unieke motorfietsen op bestelling gebouwd, elk afgestemd op de eisen en specificaties van de klant.

Yamaha Prototype 2 Yamaha Prototype 2 1 Prototype 2 2

Prototype 3

Prachtig, organisch en minimaal vormgegeven, is dit prototype 3. Met de hand gemaakt en van aluminium gebouwd, is er inspiratie gehaald uit de structuur en mechanica van een klassieke motorfiets:

Yamaha Prototype 3 Yamaha Prototype 3 1 Yamaha Prototype 3 2