Kan je maar geen afscheid nemen van je jeugdhelden? Niet getreurd, want dat hoeft ook helemaal niet. De auto van Bassie & Adriaan staat gewoon te koop op Marktplaats!

Jeugdsentiment

Dag vriendjes en vriendinnetjes, iedereen keek vroeger wel Bassie & Adriaan. De laatste aflevering is alweer uitgekomen in 1996 en daarna zijn ze vaak nog opnieuw afgespeeld op de televisie. Toch is het alweer een hele tijd geleden. Iedereen herinnert zich nog wel de clown en acrobaat.

bassie adriaan auto

Unieke auto’s

Bassie & Adriaan maakten gebruik van unieke auto’s. Vaak gingen zij op pad met leuke snelle wagens. Ze reden bijvoorbeeld in een Lotus Esprit Turbo of een Talbot Matra Rancho. De bekendste auto is toch wel de Honda Prelude. Dit was de auto met die speciale klapkoplampen, die iedereen wel zal herkennen. Bassie & Adriaan zijn de aanstichters van deze grote hype onder autoliefhebbers geweest. En goed nieuws voor deze autogekken: één replica auto van Bassie & Adriaan staat te koop op Marktplaats.

bassie adriaan auto 2

Replica’s te koop

Nog steeds zijn er, na al die jaren, replica’s van de auto’s te koop. Dit exemplaar van Marktplaats is daar een goed voorbeeld van. Het is natuurlijk wel een verwaarloosde bak. De auto van Bassie & Adriaan is op veel plekken verroest. De basis van deze auto is de Honda Prelude 1.8 EX uit 1986. Deze Honda heeft nog maar 103.899 kilometer gereden. De auto heeft in al die jaren maar weinig kilometer per jaar gereden. Mocht dit kloppen, is dit uniek voor zo’n oude auto. Het stuur heeft stuurbekrachtiging, dat is ideaal als je zelf niet helemaal voelt hoe je stuurt.

bassie adriaan auto

Is de auto van Bassie & Adriaan de moeite waard?

De auto van Bassie & Adriaan van Marktplaats is natuurlijk een replica, maar toch is het ontzettend populair. Er werd namelijk ooit een stuk over deze auto geschreven in het tijdschrift AutoWeek Classics. Het exemplaar van deze speciale editie krijg je erbij als je de auto koopt. Wat kost zo’n auto van Bassie & Adriaan? Goede vraag! De vraagprijs van de eigenaar is maar een kleine zesduizend euro. Om precies te zijn gaat het om een bedrag van 5.800 euro. Dat noemen wij nog eens een koopje, dat is toch wel de moeite waard? Dan kun jij in de auto van je jeugdhelden rondrijden, wie wil dat nou niet?

Toch liever rondrijden in een auto van een andere acteur? Check dan eens deze auto van Tom Cruise.