Een fancy Audi RS6 Avant voor je deur, in een matgrijze uitvoering. Deze fantasie zou zomaar eens werkelijkheid kunnen worden, gewoon door op Marktplaats te kijken. Vervolgens moet je dan ook besluiten om deze bak echt te kopen, maar verleidelijk is het zeker.

De Audi RS6 op Marktplaats

Op de een of andere manier doet een mat getinte auto altijd wat met mensen. Het trekt veel bekijks als er een mooie auto door de straten rijdt, maar een matgrijze Audi RS6 laat zo mogelijk nóg meer mensen omkijken. Zie het als een Ferrari die fel rood is, dat klopt gewoon. En zo klopt het voor deze Audi RS6 ook dat hij matgrijs is, sierlijk en intimiderend tegelijkertijd. We hebben hem gevonden op Marktplaats en daar staat hij te koop voor een stuk minder dan de nieuwprijs. Normaal gesproken ga je dik en dik over de ton heen voor een nieuwe. Dit exemplaar kost ‘slechts’ €69.950,-.

audi rs6

Kende je de motor al?

Een Audi RS6 heeft allerlei luxueuze kenmerken en mooie onderdelen die al reden genoeg zijn om te kopen. Maar een auto kan niet rijden zonder motor, dus daar kijken we even naar. Als je de kap open doet zie je een ABT Quattro Pro Line motor liggen. Die kan een vermogen genereren van rond de 700 pk, wat veel goeds betekent voor de topsnelheid. Dat is nog niet zoveel als deze zeldzame uitvoering van de RS6, maar dat is ook wel uitzonderlijk. Deze Audi RS6 heeft het in zich om een topsnelheid van 280 km/u aan te tikken. De automaat heeft 8 versnellingen en door de keramische remmen sta je altijd snel stil wanneer dat nodig is.

audi rs6

Nog een paar snufjes

Je bent waarschijnlijk wel even bezig om alle functies die je krijgt te ontdekken. Deze Audi RS6 beschikt namelijk over meer dan alleen een goede motor. Een Milltek uitlaatsysteem, Head-Up display en Lane Assist zijn al mooi. Maar dan heb je ook nog de leren stoelen die onthouden hoe je graag zit en een massagefunctie hebben. Om dan nog maar te zwijgen over alle andere functies, snufjes en mooie materialen die je hier terugvindt voor een koopje.

audi rs6