Het zou zomaar kunnen dat je de Aston Martin DB11 voor de deur hebt staan, en dat je na het lezen van de laatste regel denkt dat ‘ie aan vervanging toe is. De supercar van de Engelse autofabrikant heeft namelijk een neefje gekregen, waarbij er tijdens de aanmaak van de geboorteakte ‘DBS Superleggera‘ werd genoteerd. Kijk ‘m nou:

Aston Martin DBS Superleggera 1 Aston Martin DBS Superleggera 2 Aston Martin DBS Superleggera 3

Aston Martin DBS Superleggera

Zijn eerste woorden brengt ‘ie ten gehore met de 5,2-liter twin-turbo V12 die maar liefst 725 pk en 900 Nm koppel produceert dankzij een ECU-tweak en een onbeperkte quad-uitlaat. Hiermee sprint de Superleggera in 3.4 seconden naar de 100 km/u met een topsnelheid van 340 km/u. Om de veiligheid te garanderen kan de auto tot stilstand worden gebracht met carbonkeramische remmen.

Door een de koolstofvezel carrosseriepanelen weegt de Superleggera 72 kg lichter dan de DB11. Vandaar de aanduiding Superleggera (super light), een auto carrosseriebouwtechnologie ontwikkeld door Felice Bianchi Anderloni van de Italiaanse carrosseriebouwer Carrozzeria Touring Superleggera. Later in 2018 mag je op kraamvisite bij de dealer, kost je wel ruim 300.000 euro!