Ben jij een handige Harry en een echte autoliefhebber? Heb je nog wat tijd over en leef je voor grote uitdagingen? Dan is dit unieke project misschien wel iets voor mij, moet een rijke doe-het-zelver gedacht hebben. Een handige Harry kocht namelijk een zeldzame en legendarische Aston Martin DB5 voor maar liefst 474.167,73 euro. Voor dat bedrag mag de kersverse eigenaar ‘m helemaal zelf in elkaar zetten.

Aston Martin DB5

Het is ontzettend moeilijk om tussen de gekte van echte autoliefhebbers kans te maken om een klassieke Aston Martin DB5 te bemachtigen. Veel Aston Martin fans zijn op zoek naar deze auto en willen ‘m aan hun collectie toevoegen. Nu is er een Aston Martin DB5 uit 1964 op een online veiling verkocht. De veiling was een uitgelezen mogelijkheid voor verzamelaars om zo’n uniek exemplaar aan hun verzameling toe te voegen. Het is een auto die geproduceerd is in het Verenigd Koninkrijk en dus ook een stuur aan de rechterkant van de auto heeft. Helaas is de auto niet volledig. Alle onderdelen van de Aston Martin DB5 zijn los en samen als een groot pakket te kopen.

aston martin db5

Online te koop

Deze DB5 werd in Groot-Brittannië gekocht en daarna geëxporteerd naar de Verenigde Staten. Daar heeft het een hele tijd gestaan. De auto werd een aantal jaar geleden weer in San Diego, Californië, ontdekt en is daarna weer teruggegaan naar het Verenigd Koninkrijk in 2016. De klassieke Aston Martin heeft een geschatte waarde van zo’n 350.000 euro. In totaal zijn er 75 biedingen op deze Aston Martin DB5 gedaan. Het hoogste bod ging over de totale geschatte waarde van het exemplaar. De hoogste bieder legde namelijk 416.900 pond, omgerekend zo’n 474.167,73 euro, neer voor de doe-het-zelf-set.

aston martin db5 2