Net als ieder jaar zijn we ook nu weer ontzettend verwend met allerlei trailers en gameplays tijdens de E3 persconferentie. Zo zagen we eerder al de trailer van FIFA 19 langskomen. Ook Assassin’s Creed toont de eerste beelden van hun nieuwe game Assassin’s Creed: Odyssey. Het spel wordt verwacht op 5 oktober, tot die tijd zul je het met onderstaande beelden moeten doen.

Assassin’s Creed: Odyssey

In de nieuwe game zullen we verschillende dialoog opties krijgen, die de loop van het verhaal zullen beïnvloeden. Daarnaast zullen ook de marinegevechten terugkeren, die voor het eerst te zien waren in Assassin’s Creed 4: Black Flag. Naast dat je jezelf als man door het spel kunt bewegen, biedt het spel je voor het eerst de mogelijkheid om als vrouw op missie te gaan.

Als strijdtoneel zal het spel dus afspelen gedurende de Peloponnesische Oorlogen. Een periode uit de geschiedenis van het oude Griekenland waarin de democraten uit Athena het opnamen tegen de krijgers van Sparta. De trailer geeft in ieder geval een goede impressie van de stijl die we kunnen verwachten bij de game.

Net als in voorgaande Assassin’s Creed games, zullen spelers in de loop van het verhaal in contact komen met verschillende grote figuren uit de geschiedenis. De speler is in ieder geval een nazaat van de Spartaanse koning Leonidas. Maar ook op het gebied van naam- en gezichtsloze personages heeft de game meer te bieden. Zo valt in de gameplaydemo te zien dat de hordes vijanden waar de speler het tegen moet opnemen nu een stuk groter kunnen zijn.

Assassin’s Creed: Odyssey komt 5 oktober later dit jaar uit op de Xbox One, PlayStation 4 en Windows. Hieronder hebben de makers een toffe evolutie van Assassin’s Creed in elkaar gezet.

Assassin’s Creed