Cars & Bikes

Dit is de Aspark OWL, de snelste elektrische auto ter wereld

aspark-owl-intro-1536x864-1

Het Japanse merk Aspark heeft een nieuwe mijlpaal bereikt met de OWL. Dit beest van een wagen heeft de titel van snelste elektrische auto ter wereld op zijn naam staan. Hoe snel, vraag je? De auto haalt een indrukwekkende topsnelheid van 438.7 kilometer per uur! Lees verder over alles wat je moet weten over deze indrukwekkende machine.

De snelste elektrische auto ter wereld

Dit is pas echt snelheid. Met een topsnelheid van 438.7 kilometer per uur laat je iedereen ver achter je bij het stoplicht. We hebben het hier over de Aspark OWL. Aspark bestaat al ongeveer 30 jaar en heeft de afgelopen jaren flink geïnvesteerd om deze auto te perfectioneren. Het resultaat? De OWL is nu officieel de snelste elektrische auto ter wereld. Een prachtig staaltje technologie met een groene toekomstvisie.

De Aspark OWL heeft meerdere records op zijn naam staan. Zo versloeg de auto de Tesla Roadster door in slechts 1,72 seconden van 0 naar 100 kilometer per uur te gaan. Daarnaast behaalde hij een topsnelheid van 309,02 kilometer per uur over 200 meter. Op 400 meter haalde hij zelfs 438,7 kilometer(!) per uur. Deze indrukwekkende prestaties werden gemeten op het Automotive Testing Papenburg-circuit in Duitsland.

Ongekende kracht in deze bak

Je vraagt je vast af hoeveel pk deze auto heeft. De Aspark OWL heeft maar liefst 1.980 pk onder de motorkap. Ook heeft hij een prima actieradius; je kunt er zo’n 400 kilometer mee rijden. Maar, als je hem op topsnelheid laat scheuren, is de batterij binnen een uur leeg.

Het is wel een flinke investering. Krijg je het warm van deze auto en wil je er zelf een? Dat kan, mits je portemonnee dik genoeg is. Voor de snelste elektrische auto ter wereld betaal je namelijk 2.900.000 euro. Bovendien worden er maar 50 van gemaakt, dus je moet er snel bij zijn.

Ben je op zoek naar een elektrische auto met een kleiner budget? Bekijk dan ook onze lijst van 10 goede elektrische auto’s voor onder de 35.000 euro.