Entertainment

Presentator Art Rooijakkers gooit dit Amsterdamse grachtenpand in de verkoop

Art Rooijakkers woning

Presentator Art Rooijakkers zet zijn woning in Amsterdam te koop. En niet zomaar eentje: een heus grachtenpand. Zie jij jezelf hier al wonen?

Art moet voortaan boontjes zelf doppen

Vorig jaar zetten tv-presentator Art Rooijakkers en zijn vriendin na twintig jaar een punt achter hun relatie. Over en uit. Het grachtenpand van het stel werd de woning van Art Rooijakkers. Al moest hij wel voor ruim 128K zijn ex-vriendin uitkopen. Een schijntje als je bedenkt wat de waarde van het pand is…

Art Rooijakkers zet zijn woning te koop

Het grachtenpand van de presentator is niet zomaar een pand, het is een Rijksmonument. De woning van Art Rooijakkers heeft een woonoppervlakte van maar liefst 160 vierkante meter. Deze ruimte is verdeeld over vijf kamers, waaronder drie slaap- en één badkamer. En niet te vergeten de keuken. In de ruime open woonkeuken mét kookeiland kan de toekomstige eigenaar zich als een Gordon Ramsay meets Robinson Crusoe wanen.

Ook het uitzicht is op het kabbelende water in de Amsterdamse grachten is om van te watertanden. En dan praten we nog niet eens over het 17 vierkante meter grote dakterras, met een uitzicht op het centrum van Amsterdam.

Kassa!

Hoeveel mag de woning van Art Rooijakkers kosten? Zelf betaalde de geboren Geldroppenaar in 2016 zo’n 960.000 euro voor het ‘optrekje’. In zes jaar tijd is het Rijksmonument flink in waarde gestegen. Afgelopen juni werd het ‘stulpje’ nog getaxeerd op een bedrag van 1,1 miljoen euro. Zelf hoopt Art Rooijakkers nog meer voor zijn grachtenpand te vangen: de vraagprijs is maar liefst 1.395.000 euro.

Meer zien van de woning van Art Rooijakkers? Ga dan naar de website van Bekende Buren.