Other

Met deze AR-app kun jij virtueel sneakers passen tijdens online shoppen

Sneakers passen Wanna Kicks AR Gewoonvoorhem

We kennen allemaal wel het comfort van online shoppen. In principe klinkt er shoppingwise niks beter dan een nieuwe aankoop binnen een paar muisklikken en soms nog geen 24 uur wachten. Totdat jij het pakketje uitpakt en de inhoud probeert te passen. Voor degenen die vaker dan hun lief is in een situatie belanden waarbij dat potentiële geluksmomentje anders uitpakt dan gehoopt is er nu de Wanna Kicks AR-app uit Belarus. De applicatie van Wannaby stelt de gebruiker in staat om sneakers virtueel te passen, matchen en beoordelen.

Watch on YouTube

Wanna Kicks AR-app

Met Wanna Kicks kijk je dwars door het bedrog van de perfecte hoek heen. Door middel van Augmented Reality krijg je namelijk echt wat je ziet. Zo kies je gemakkelijk en snel een paar schoenen uit de 3D-modellen in de app en richt je vervolgens de camera naar je voeten. Om elke hoek tot in detail te checken kun jij “in de schoen stappen” en je voet roteren tot je enkels breken. Om je vrienden om advies te vragen kun je ook nog foto’s opslaan en met elkaar delen.

Volgens Wannaby CEO Sergey Arkhangelskiy hebben we hier echt te maken met een revolutionaire innovatie die de online winkelbarrières moet doorbreken: “Wij geloven dat AR-try-on klanten kan helpen om online te winkelen en het verschil tussen online en offline winkelen weg te wassen. We zien twee grote problemen in de schoenenmarkt. Online conversies zijn vrij laag en het rendement is behoorlijk hoog in vergelijking met traditioneel ‘brick-and-mortar’-winkelen. De mogelijkheid om sneakers met je telefoon te proberen voordat je online koopt, moet conversies, betrokkenheid en rendement veranderen. Wanna Kicks is gebouwd voor Gen Z en millennials die geïnteresseerd zijn in het kopen van sneakers en willen weten of ze in hun stijl passen of niet.”

Wanna Kicks bevindt zich momenteel in de bètafasen voor iOS (alleen Apple dus). Voor meer informatie kun je dus terecht in de iTunes App Store!