Apple is lange tijd bezig met het ontwerpen van een auto. Er is nog weinig duidelijk over het voertuig, maar één ding weten we al wel: de Apple-auto krijgt een behoorlijk prijskaartje.

Apple bouwt aan eigen auto

Het autoproject van Apple, genaamd Titan begon rond 2014 en wordt sinds september vorig jaar geleid door software-techneut Kevin Lynch. Daarnaast is bekend dat een partnerschap met Kia en Hyundai stuk liep wat betreft het bouwen van de Apple-auto. Volgens geruchten moet de auto rond 2025 op de markt komen. Deze lanceerdatum is erg onzeker en hangt af van het afronden van de complexe technologie voor zelfrijdende voertuigen. Met deze zelfrijdende auto gaat Apple onder meer de concurrentie aan met Tesla. Zij zijn ook al jaren bezig om auto’s volledig zelfrijdend te maken. Daarnaast kijkt Apple volgens Bloomberg ook naar een mogelijke productie van de auto in de Verenigde Staten en zou het technologiebedrijf ook werken aan eigen batterijtechniek voor de wagen.

Dit kost de nieuwe Apple-auto

Volgens de recente geruchten wordt de nieuwe Apple-auto geen goedkope auto. Het merk staat bekend om hun hoge prijzen en voor de Apple-auto gaat dit niet anders worden. Het is de bedoeling dat het een ‘gewone’ auto wordt, maar de prijs zegt iets anders. Volgens LeaksApplePro gaat het prijskaartje boven de 100.000 dollar liggen. Daarmee wordt het toch minder een ‘gewone’ auto. Voor de rest is het nog afwachten tot er nieuwe geruchten naar buiten komen. Naar verluidt ligt de nadruk op een hoop technologische features, zoals bijvoorbeeld rijhulpsystemen en autonoom rijden.