Entertainment

Zoveel geld verliest Andy van der Meijde door mislopen inkomsten uit gokreclames

Andy van der Meijde geld Betcity

Je kon er de laatste tijd niet meer omheen: “Pssst, transfertje gemaakt?” Variaties van deze reclame met Andy van der Meijde in de hoofdrol vlogen Nederland om de oren. Maar aan dat alles komt door de nieuwe wetgeving nu een eind. Hard gelag voor Andy van der Meijde, die daarmee flink wat geld misloopt. Zoveel geld verliest Andy van der Meijde door het mislopen van de inkomsten uit gokreclames.

BN’ers niet langer in gokreclames

Van ‘transfertje gemaakt’ naar transfervrij én clubloos. Dat is de harde realiteit voor Andy van der Meijde en vele andere BN’ers die te zien waren in de verschillende gokreclames. Voor gokreclames mogen vanaf donderdag 30 juni geen oud-voetballers of andere bekende Nederlanders meer worden ingezet. Die maatregel moet gokverslaving onder jongvolwassenen en kwetsbare mensen tegengaan. Door die maatregel loopt Andy van der Meijde aardig wat geld mis.

View post on Instagram
 

Zoveel geld loopt Andy van der Meijde mis door mislopen inkomsten uit gokreclames

Andy van der Meijde vindt het ‘allemaal een beetje raar’ dat hij vanaf nu niet meer in gokreclames te zien mag zijn. “Eerst was het legaal en mocht het en toen mocht het ineens niet meer”, vertelt de 42-jarige oud-voetballer tegen het ANP. Van der Meijde was te zien in gokreclames van BetCity.nl. Ondanks dat Van der Meijde het besluit ‘raar’ vindt, heeft hij ook wel weer begrip voor de beslissing van de overheid. “Er zijn zo veel dingen die verslavend zijn, zoals wiet en alcohol. Daar kan je ook verslaafd aan raken.” De oud-voetballer vindt het ‘krom’, maar gaat zich wel aan de nieuwe regels houden. “Het blijft alleen jammer.” Vooral voor de bankrekening van Van der Meijde is het een flinke klap. “Ik loop nu echt heel veel geld mis”, zegt de oud-profvoetballer. “De bedragen lopen tot in de tienduizenden euro’s. Natuurlijk ben ik daar een beetje zuur van, maar we moeten door.”

View post on Instagram
 

Benieuwd naar hoeveel Andy van der Meijde verdient met andere werkzaamheden? Zoveel verdient Andy van der Meijde met ‘Bij Andy in de Auto’.