Entertainment

Andries Noppert is met zijn salaris slechtst betaalde speler van Oranje

andries noppert slechtst betaalde speler oranje

Andries Noppert, alias de Toren van Joure, heeft een boekje opengedaan over de financiële huishouding van het Nederlands elftal. Zo stelt hij zelf de slechtst betaalde speler van het Nederlands elftal te zijn.

Andries Noppert baadt niet in luxe

Afgelopen maandag genoot de selectie van het Nederlands elftal van een vrije dag. De spelers brachten deze badend in luxe door op een luxe jacht. Al was deze decadente bedoeling niet bepaald weggelegd voor Andries Noppert, de slechtst betaalde speler van het Nederlands elftal. “Ik ben bang dat ik nooit meer op zo’n bootje zal komen’’, vertelt Andries Noppert grijnzend in een interview. “In de zin van: zo’n luxe ding. Da’s normaal helemaal niet mijn wereld, je moet ook dicht bij jezelf blijven hè.”

‘Ik ben de slechtst betaalde speler van het Nederlands elftal’

Niet veel later volgt de vraag of Andries Noppert de slechtst betaalde speler van het Nederlands elftal is. “Jazeker, 100 procent”, antwoordt de Fries schaterlachend. “Mogen mensen gerust vragen hoor. Geen probleem. Lijkt me ook nogal logisch.”

View post on Instagram
 

Hoeveel verdient Andries Noppert met zijn keepkunsten?

De hamvraag is dan: hoeveel verdient Andries Noppert? Het salaris van Andries Noppert, de slechts betaalde speler van het Nederlands elftal, bedraagt een slordige 150.800 euro per jaar. Ter vergelijking: het salaris van Matthijs de Ligt bedraagt tussen de 17 en 19 miljoen euro en het salaris van Steven Bergwijn bedraagt 4,6 miljoen euro per jaar. Al moet SC Heerenveen, de werkgever van Noppert, mogelijk een extra duit in het zakje moet doen om de boomlange keeper te behouden.