Voetbal en bowlen klinkt wellicht misschien niet direct als de gouden combinatie, maar als we vertellen dat je niet tegen zo’n loodzware bowlingbal aan hoeft te trappen, dan valt het allemaal wel mee. Al zin om de rivaliteit en skills van je maten even te testen?

Football Bowling

Het is sinds korte tijd mogelijk om bij Powerzone Amsterdam met je maten een potje Football Bowling te spelen. Deze nieuwe spelsensatie is overgewaaid uit Verenigde Staten en is dan ook afgeleid van het daar immens populaire American Football en uiteraard bowlen.

bowlen amsterdam football bowling

Aangezien we in Nederland vele malen gekker zijn op voetbal, zijn de spelregels wat aangepast. Het idee is in elk geval dat twee teams om de beurt met de bal tien pins van de tegenstander omver moeten gooien.

Nagenoeg dezelfde spelregels

Voor een ieder die weleens gebowld heeft zijn de regels makkelijk. Je bowlt met een voetbal en probeert ervoor te zorgen dat alle pins om gaan. Je mag gewoon op je eigen schoenen spelen op de baan en je schiet de bal met je voet richting de pins. Verder gelden dezelfde regels als bij normaal bowlen. Dus wanneer je alles in één keer omver schopt, dan heb je een strike. Doe je dit in twee pogingen, dan is het een spare. Ook de puntenverdeling is hetzelfde als bij bowling.

Oké tijd om je maten uit te nodigen en ze uit te dagen voor een potje Football Bowling bij Powerzone Amsterdam. De kosten voor een uur spelen bedragen trouwens €34,50.