Jammer genoeg zullen vaartuigen nooit de snelheid van lucht- of landvoertuigen kunnen behalen, maar dat betekent niet dat je geen verbluffende snelheden kunt behalen. En terwijl je hiermee bezig bent, kun je wat betreft looks maar beter all-out gaan. Precies om die reden stellen we je voor aan de Alpha Centauri Hydroplane.

Alpha Centauri Hydroplane is 750 pk sterk

Aangedreven door een 9,5-liter Chevy V8-motor, is deze bad boy geladen met 750 horsepower. Wanneer het goed wordt toegepast, vaar je met snelheden tot 60 knopen – dat is ongeveer 69 mph. Natuurlijk klinkt het niet snel, maar wanneer je op de open oceaan met die snelheid vaart realiseer je pas hoe snel het eigenlijk voelt.

Een deel van de reden dat het op die snelheid kan komen is door de constructie ervan. De Alpha Centauri is eigenlijk gebouwd met een roestvrijstalen frame, verpakt in een lichtgewicht samengestelde schelp, waardoor het een totale verplaatsing van slechts 1.650 kg is – schokkend licht voor een 8,3 meter high-tech power-jacht. Oh ja, deze boot is in het teken van een beetje comfort en luxe aan de binnenkant voorzien van zitplaatsen met lederen bekleding, een geluidssysteem en Raymarine-navigatie.

Als je, om welke reden dan ook, nog meer honger naar brute kracht hebt, dan zal Alpha Centauri een super-charged versie aanbieden die meer dan 1000 pk genereert. Andere optionele extra’s omvatten airconditioning, verwarming en een breed scala aan kleurrijke romp afwerkingen, vermoedelijk voor degenen die de Batman-ge├»nspireerde look van het prototype niet dramatisch genoeg vinden.

Nou, niet misselijk toch.

Alpha-Centauri-Hydroplane-gewoonvoorhem Alpha-Centauri-Hydroplane-06 Alpha-Centauri-Hydroplane-05