Dat de meeste mannen van de betere dingen in het leven houden is logisch. Ook als het gaat om onze favoriete drankjes hebben we een geheel eigen smaak. Laten we het zo zeggen, terwijl de dames tevreden zijn met een leuke cocktail, gaan wij gewoon voor een goede whisky. Deze whisky overtreft alle verwachtingen; de grootste whiskyfles ooit genaamd de ‘The Intrepid’ ging onlangs voor een miljoenenbedrag onder de hamer.

Gigantische fles Macallan whisky

Het enige vervelende van een reguliere fles whisky is misschien de inhoud. Een beetje doorgewinterde whiskydrinker komt er al snel achter dat 750 cc niet bijster veel is. Mocht je ook tot die categorie behoren, dan mag je nu in je handen wrijven. Macallan maakte het namelijk mogelijk om een fles van maar liefst 311 liter aan te schaffen. Dat heeft de nieuwe eigenaar ook aardig wat centen gekost.

Leren genieten van whisky

Whisky is natuurlijk niet zomaar een drank, sterker nog, je zal het moeten leren drinken. Terwijl een een fris getapt biertje misschien in een keer achterover kan slaan, is dat niet iets wat je met een malt whisky moet proberen. Je zal dus wat geduld moeten betrachten om de godendrank echt te kunnen waarderen. Dat kan je natuurlijk alleen doen, maar drinken doe je bij voorkeur met mate(n), in dit geval zal dat wel moeten. Die 311 liter ga je nooit in je eentje weg krijgen.

Allergrootste fles whisky van 32 jaar oud

De fles waar we het nu over hebben is dus de overtreffende trap van een magnumfles. Het ding heeft ook de toepasselijke naam ‘The Intrepid’ gekregen. Om je even een goed beeld te geven van de inhoud: er passen maar liefst 444 gewone whiskyflessen in. Met die gegevens in het achterhoofd valt de hoogte van de fles met 1.80 meter nog mee. Het wordt pas bijzonder als je gaat kijken naar de inhoud. Dit is dus geen gewone blended whisky of een grain whisky, maar een whisky welke 32 jaar geleden is gestookt. Om het nog net even anders dan alle andere whiskysoorten te maken verwijst deze uitvoering naar het avontuurlijke karakter van de Schotten. Maar liefst twaalf verschillende avonturiers staan afgebeeld op de fles.

Opbrengst gaat naar een goed doel

Mocht je nu naar je favoriete whiskyhandelaar willen gaan om die fles bestellen, dan kom je bedrogen uit. Je zal voor niks de schappen na gaan pluizen. De fles is uniek en werd onlangs geveild. Nu is een whiskyveiling niks bijzonders, maar in dit geval gaat de opbrengst van de veiling voor een groot deel naar een goed doel. De opbrengst? Een slordige 1,1 miljoen Britse pond, omgerekend zo’n 1,29 miljoen euro.