Voor sommige mensen zijn consoles gewoon niet weggelegd, ze willen liever met een toetsenbord en muis gamen en daar heb je natuurlijk uitstekende gaming pc’s of laptops voor. Toch zijn deze ‘gaming laptops‘ vaak niet voorzien van de specificaties of customize opties om jouw een optimale game experience te bezorgen. Zo zullen ze de eerst 2-3 jaar wel goed meegaan, maar daarna zul je merken dat het één behoorlijk stuk minder wordt. Alienware heeft nu ’s werelds krachtigste gaming laptop aangekondigd en deze kan tot een ongekend niveau naar jouw smaak worden aangepast.

Alienware Area-51M

De technologie in de Area-51M is allesbehalve misselijk makend. De start opties voor dit monster bevat een Intel Core i7-8700 processor, RTX 2070 GPU, 1TB hard drive, 8GB aan DDR4 geheugen en een 1080p 60Hz scherm. Dit is enkel de basis wat je sowieso krijgt en daarnaast zijn er nog op een tot nu toe ongekend niveau aan verschillende aanpassingen mogelijk. Je kan dit monster zo krachtig maken als je wilt al wil je. Letterlijk niks is te gek met de Alienware Area-51M.

Alienware Area51-M Gewoonvoorhem

Wat helemaal bijzonder is, is dat deze gaming laptop gemaakt is om door de gebruiker zelf uit elkaar en in elkaar te worden gezet. Geen gedoe en gezeik met het terugsturen naar de winkel of je zorgen maken om een nietig verklaarde garantie als je het zelf doet. Sterker nog je kan alles – op het scherm na – upgraden tot maximaal 64 gigs aan RAM, evenals om de harde schijf, de grafische kaart, de CPU en de GPU te verwisselen. Om te zorgen dat er niks mis gaat in dit proces zijn er zelfs gemakkelijke instructies om je te helpen alles uit elkaar te halen en weer samen te stellen.

Alienware Area51-M Gewoonvoorhem

Helaas zijn er wel een paar addertjes onder het gras. De laptop is namelijk wel behoorlijk zwaar en laptop gaat voor een startprijs van 2.549 dollar over de toonbank. Maar toch voor ‘hardcore on-the-go gamers’ is dit het helemaal waard.

Alienware Area51-M Gewoonvoorhem