Sports

Wat voor een salaris strijkt Alfred Schreuder op bij Ajax?

salaris Alfred Schreuder Ajax

Alfred Schreuder staat sinds dit seizoen als hoofdtrainer aan het roer bij Ajax. De 49-jarige trainer heeft een tweejarig contract getekend bij , met een optie voor nog een jaar, melden diverse media. De grote vraag: wat voor een salaris krijgt Alfred Schreuder maandelijks op zijn bankrekening gestort?

Schreuder keert terug op het oude nest

Alfred Schreuder keerde met zijn aanstelling terug op het oude nest. De geboren Barnevelder werkte eerder bij Ajax. Hij was assistent van Ten Hag in het seizoen 2018-2019. Dat seizoen was een gouden jaar: de Ajacieden beleefden het ene na het andere succes en bereikten onder andere de halve finale van de Champions League. Of Schreuder die prestatie zal weten te evenaren,  is nog maar de vraag. Het ziet er namelijk een stuk minder rooskleurig uit dan toen. Wat er in elk geval wél rooskleurig uitziet, is het salaris van Alfred Schreuder bij de Amsterdammers.

View post on Instagram
 

Het enorme salaris van Alfred Schreuder bij FC Twente

In het seizoen 2014-2015 was Alfred Schreuder actief als hoofdtrainer bij FC Twente. Daar kreeg de trainer veel kritiek over de behoudende speelstijl, maar ook over zijn gigantische salaris. In die periode lekte uit dat Alfred Schreuder maar liefst liefst 800.000 euro per jaar verdiende, terwijl de club in financieel zwaar weer stond. Op televisie werd de trainer met het gerucht geconfronteerd. Alfred Schreuder was niet te spreken over het feit dat zoiets in de pers verschijnt, maar hij deed ook geen moeite om het genoemde bedrag te ontkennen. “Ik ga geen uitspraken doen over mijn salaris, maar ik vind het heel erg raar dat zulke dingen uitlekken”, aldus Schreuder bij De Tafel van Kees. 

View post on Instagram
 

Salaris Erik ten Hag vergelijkbaar met die van Alfred Schreuder?

Om een nog beter beeld te schetsen van het mogelijke salaris van Alfred Schreuder bij Ajax, kan men kijken naar de verdiensten van de vorige coach. De huidige trainer van Ajax, Erik ten Hag, verdient een riant salaris in Amsterdam. Nadat hij de titel en de beker won in 2019 verlengde Ten Hag zijn contract met drie jaar. Deze opwaardering heeft hem naar verluidt een jaarsalaris van ongeveer 1 miljoen euro opgeleverd.  Al valt dat in het niet van het huidige salaris van Erik ten Hag bij Manchester United. Ook van Frank de Boer is bekend dat hij in zijn laatste contractjaren eenzelfde bedrag opstreek. Strijkt Alfred Schreuder een soortgelijk salaris bij de club uit Amsterdam?