Voetbal & vrouwen, beter kan niet toch? Nee, vinden wij ook niet en al helemaal niet als de vrouw op topniveau kan voetballen. Geloof ons, dat kan deze vrouw. Alex Morgan is de naam en ze komt het aankomende jaar in Engeland voetballen. Een extra reden voor een weekendje Londen!

Alex Morgan

Alex Morgan, misschien wel de beste vrouwelijke voetballer ter wereld maakt het jaar af bij Tottenham Hotspur, dat maakt de club op zaterdagmiddag bekend. De Amerikaanse ster komt over van de Amerikaanse club Orlando Pride.

Aanwinst voor het oog

Alex Morgan speelde al bijna een jaar geen wedstrijd vanwege een zwangerschap. Nu er in de Verenigde Staten gaan wedstrijden gepland staan de aankomende periode zocht ze het verder op in Europa. Een voetballende aanwinst natuurlijk, maar het is ook zeker een aanwinst voor het oog.

Amerikaanse sterren

Morgan is niet de enige ster van het Amerikaanse voetbal die de overstap naar Engeland maakt. Eerder maakten Rose Lavelle en Sam Mewis de overstap naar Manchester City, terwijl Christen Press en Tobin Heath naar Manchester United vertrokken. Wat ook een grote rol kan spelen in de keuze van de dames om naar Engeland te gaan is de aankondiging dat de Engelse bond de vrouwen evenveel gaan betalen als de mannen. Dat betekent dus een enorme loonsverhoging.

Alex Morgan beviel 7 mei van haar zoontje en werkt sindsdien aan een comeback in het voetbal. Ongeveer een jaar geleden was ze nog erg belangrijk voor de Amerikanen tijden het gewonnen WK. Ze versloegen Nederland 2-0 in de finale en Morgan werd mede-topscorer van het toernooi met 5 goals, die ze overigens allemaal scoorde tegen het zwakke Thailand (13-0).

Dansmoves

Alhoewel ze geweldig kan voetballen en ze de goede looks heeft kan ze ook aardig dansen. Na de gewonnen WK-finale dook een filmpje op waar de sterspeler ook haa andere kant liet zien. Ons hoor je niet klagen!