Even leek het erop dat de GP van Miami in het teken van Ferrari-rood zou staan. Ondanks dat Max Verstappen daar een stokje voor stak, viert in ieder geval één team uitbundig deze kleur van passie en winnen. De manier waarop dat gebeurt tovert ongetwijfeld een lach op je gezicht. Formule 1-coureur Alex Albon heeft namelijk een toffe weddenschap gewonnen en de tegenprestatie ligt nu bij zijn team Williams.

Alex Albon de verlosser bij Williams na de zoveelste moeizame start

Het zit niet mee bij Formule 1-team van Williams. Het ooit zo succesvolle team, Williams won zeven rijders-titels en negen constructeurstitels, ging in het afgelopen decennia van een handvol podiumplekken naar de rand van de (financiële) afgrond. Dusdanig zelfs, dat het familiebedrijf in de verkoop ging eind 2020.

Het gehoopte herstel door de kapitaalinjectie laat echter weer op zich wachten. Williams wist bijvoorbeeld in 2020 helemaal niet te scoren, maar eindigde in 2021 alsnog met 23 punten op de achtste stek. Dit seizoen begon pijnlijk met nul punten uit de eerste twee races. 

Gelukkig is Alex Albon, de voormalige teamgenoot van Max Verstappen, de (roodharige) redder in nood in ‘22. Door de inzet van de gehuurde coureur van Red Bull is Williams van die akelige nul-score af. Het team staat weliswaar tiende met drie punten, maar oogt niet zo kansloos als iedereen vermoedde.

Weddenschap van Alex Albon beurt het ‘blauwe’ Williams op

En nu somberheid eindelijk plaatsmaakt voor lachen in de Williams-garage, weet Alex Albon daar mooi op in te spelen met, naast meer punten, ook een ludieke weddenschap met zijn team.

De Thai-Britse coureur pakte namelijk in Australië het eerste punt van het jaar door met een snaar-strakke strategie van P20 naar P10 te rijden. Toevallig of niet: zijn roodgeverfde haar van destijds. Twee weken later was die rode bos alweer vervangen door voornamelijk uitgroei. Het resultaat in Imola toen: een elfde plaats.

Alex grapte dat het vast wel door zijn rode haar kwam dat hij punten scoorde. Maar toch, why not? Hij verfde het vooraf aan Miami nogmaals rood en – jawel – finishte ook daar in de punten.

Voor wat komt wat, dacht Alex. ‘Voordat het weekend begon, bespraken wij dat heel het team de haren rood verft als er weer punten gescoord worden’, zei hij na de GP van Miami tegen de pers. En dat zij zich aan deze tegenprestatie houden, zorgt hij hoogstpersoonlijk voor: ‘Ik ging na de race naar de engineers toe. Zij probeerden nog om het te verdraaien – dat zij het bij een podiumfinish zouden doen – maar ik zei: ‘nee, dat is niet wat jullie zeiden’.” Binnenkort een groepsfoto dus? Wij wachten het met smacht af.