Waar een conflict wel niet toe kan leiden. Na wat moddergooien op sociale media besloten BrewDog en Aldi hun krachten te bundelen. Het biermerk en de supermarkt brengen een nieuw soort biertje op de markt genaamd BrewDog ALD IPA. Geniaal toch?

De Anti-Establishment-IPA ontketende een vete

Aldi doet er altijd alles aan om hun producten zoveel mogelijk op merkartikelen te laten lijken, zonder dat ze er gestraft voor kunnen worden. Dat was ook het geval bij de Anti-Establishment-IPA die Aldi vorig jaar verkocht in het Verenigd Koninkrijk. Veel bierliefhebbers vonden deze nieuwe verschijning wel verdacht veel lijken op de Punk IPA van BrewDog.

BrewDog slaat terug op sociale media

BrewDog zag hier de lol wel van in. Het bedrijf wist waarschijnlijk dat ze geen schijn van kans maakten als ze hier een rechtszaak voor zouden aanspannen. Daarom besloten ze op een leuke manier te reageren op sociale media. BrewDog tweette een mock-up van een eigen speciaalbier genaamd ‘Yaldi’. Ook dit leverde een stroom van reacties op. Aldi reageerde op haar beurt weer heel cynisch, wat het alleen maar leuker maakte.

De geboorte van de BrewDog ALD IPA

Na wat grapjes en Tweets over en weer besloot BrewDog de naam ‘Yaldi’ te veranderen naar ‘ALD IPA’. Aldi vond dit een geweldig concept en nam meteen contact op met het biermerk. Dit resulteerde in een geweldige samenwerking tussen de twee. De BrewDog ALD IPA staat nu daadwerkelijk in de schappen van de budget-supermarkt.

BrewDog ALD IPA nu te koop bij de Aldi

De BrewDog ALD IPA bevat 4,7% alcohol, net zoals veel andere Session IPA’s. Eén blikje kost op dit moment €1,59 en bij de verkoop van iedere sixpack worden er twee extra bomen geplant in de BrewDog Forest. Een extra reden dus om enkele sixpacks te halen van deze nieuwe IPA. De BrewDog ALD IPA is te vinden naast, je raadt het al, de Anti-Establishment-IPA van Aldi.