Een lang weekend tussen de Madrileños, dat klinkt toch als muziek in de oren? Als je aan Madrid denkt, denk je aan Spanje en als je aan Spanje denkt, denk je aan de heerlijke Spaanse keuken zoals tapas, paella en churros. Maar natuurlijk ook het Spaanse voetbal. We kozen er deze keer voor om een appartementje in het hart van het centrum van Madrid te huren. En waar anders kan je dat beter regelen dan bij Airbnb.

Madrid Airbnb

Alsof je in Madrid woont

Je kán natuurlijk een hotelkamer boeken tussen alle andere toeristen. Maar je kan ook een woning huren van een Madrileen en een weekend leven als een Madrileen. Wat zo leuk is van Airbnb is dat je een woning huurt waar normaal gesproken een lokale bewoner in woont, niks toeristisch.

Na wat speurwerk op de app van Airbnb kwamen we een leuk ‘Spaans’ appartementje tegen met een ruim zonnig dakterras. Bij aankomst werden we netjes ontvangen door de host van het appartement, die ons alles uitlegde. Het appartement lag midden in het centrum van Madrid en als je de voordeur opende stond je meteen in een gezellige straat vol met restaurantjes.

Dat is dus wat Airbnb zo leuk maakt, je voelt je heel even een ‘bewoner’ in een nieuwe stad.

Madrid Madrid

 

Airbnb Experiences: Bewoners van de stad nemen je mee op activiteiten

Wat ook zeker een aanrader is, is Airbnb Experiences. Hiermee is het mogelijk om activiteiten te ondernemen die georganiseerd zijn door lokalen. Van het leren maken van tapas in een ‘geheime’ kelder tot een masterclass ibérico ham, alles is mogelijk! Er is dus geen grens aan wat je allemaal kunt beleven.

Wat het zo leuk maakt is dat het geen typische rondleiding of cursus is zoals zovele. Het zijn unieke activiteiten die speciaal bedacht zijn en begeleid worden door lokalen in de stad waar jij te gast bent. En ook net als bij de appartementen op Airbnb krijgen deze ‘Experiences’ ook waarderingen door middel van sterren.

Madrid Airbnb

Wat te doen in Madrid?

Een paar tips van ons, wat te doen in Madrid. Het belangrijkste is dat je geniet, doe het op z’n Spaans. Ga ontspannen lunchen, drink ijskoude cervezas en ga pas rond een uurtje of 10 dineren.

1. Estadio Santiago Bernabéu

Natuurlijk kan deze niet ontbreken in de lijst. De Spaanse voetbalteams behoren tot de top van de wereld, met name Real Madrid. Leuk om een voetbalwedstrijd mee te maken in Bernabéu.

2. Foodhal Mercado de San Miguel

De foodhallen in Nederland zijn geïnspireerd op de foodhallen in Madrid, waar het concept oorspronkelijk vandaan komt. Tijdens onze trip zijn we een avond rond wezen struinen in Mercado de San Miguel, de baas der foodhallen. Van verse vis, verschillende soorten ham en mierzoete Spaanse toetjes, ze hebben het allemaal.

3. Palacio Real de Madrid

Ook is het leuk om de cultuur van Madrid op te snuiven. Neem eens een kijkje bij het Palacio Real de Madrid. Dit paleis is het grootste van alle koninklijke paleizen in Europa. Het heeft maar liefst 3418 kamers en een oppervlakte van 135.000m². De tuin Campo del Moro, behorende bij het paleis, is ook zeker de moeite waard om te bezoeken.

4. Plaza Mayor

Je heb verschillende pleinen in Madrid waar je in het zonnetje een koud biertje kan drinken. Plaza Mayor is een van de bekendste pleinen van Madrid en is de locatie geweest van vele verschillende activiteiten, zoals markten, stierenvechten, voetbalwedstrijden en publieke executies.

5. Airbnb Experiences

Natuurlijk kun je altijd Airbnb Experiences raadplegen om een leuke activiteit te vinden!